מתכון של עוגיות קלות להכנה שמכינים מבצק אחד בלבד, יחיד ומיוחד.
מבצק מופלא במרקם פריך ומשגע בניחוח הדרי שמכינים ממנו מגוון עוגיות טעימות.

3 עוגיות קלות להכנה מבצק אחד
עוגיות קלות במילוי נוטלה או ממרח שקדים נימוח
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית 240 מ”ל
מרכיבים
לבצק:
- 2 חבילות נטורינה 400 גרם סה”כ
- ½ כוס מיץ תפוזים אפשר להוסיף גרידת תפוז
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם סה"כ
- 1 קילו קמח מנופה
- 2 אבקת אפייה 20 גרם סה"כ
- 3 חלמונים
- 1 כוס קורנפלור
- ½1 כוס סוכר
מילוי שקדים:
- 100 גרם שקדים טחונים
- 1 ביצה
- 50 גרם חמאה מומסת
- 2 כפות סוכר חום
מילויים נוספים:
- ריבת תות
- נוטלה
הגשה:
- ריבת סוכר
שלבי הכנה
- ללוש את כל חומרי הבצק היטב עם וו גיטרה או ביד עד שמתקבל בצק רך ואחיד.
- לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר כחצי שעה עד שעתיים, להתייצבות.
- בעזרת מערוך, לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעלה בעובי כחצי סנטימטר.
- לקרוץ לפרחים ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מהשאריות לרדד ונקרוץ שוב. אפשר לקרוץ את המרכז ממחצית הפרחים ואת החצי השני להשאיר שלמים. (את השאריות שוב אפשר לרדד ולקרוץ פרחים.)
- להכניס לתנור מחומם מראש על 170 מעלות עד שמתחילות להזהיב, (כ- 10-12 דקות בערך). לצנן לחלוטין ונזהרים לא לייבש!!
- לפדר באבקת סוכר מעל הפרחים עם החור במרכז ואת החצי השני ממלאים בכפית ריבה.
- להרכיב עוגייה אחת עם אבקת סוכר מעל עוגייה עם ריבה לקבלת סנדוויץ’.
להכנת מגולגלות שקדים:
- לערבב את כל חומרי מילוי השקדים.
- למרוח על החלק הרחב יותר של משולש הבצק ולגלגל. לאפות עד להזהבה.
- את העוגיות לשמור בכלי אטום, בשכבה אחת, ובטמפרטורת החדר.

מקור: אילת אליהו | המטבח של אילת
להשאיר תגובה