10 דקות ויש לכם את ה-פינוק של היום – גביניות משגעות לשבת ולכל יום שכל אחד יכול להכין בשיא הקלות מבצק שמרים בפריכות מושלמת העוטף מלית גבינה עשירה במיוחד. מעדן מהמם שתמיד מגרה במראה זהוב ומפתיע את כולם בשילוב טעמים מענג
3 סוגי עוגיות מפנקות בהכנה אחת
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
מרכיבים
- 5 כוסות קמח
- 1 כוס מיץ תפוזים
- ½ כוס שמן
- 1 מחמאה או נטורינה מומסת 200 גרם
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 שקית אבקת אפיה
למלית עוגיות מגולגלות:
- ממרח תמרים
- אגוזים קצוצים
מלית עוגיות מגולגלות 2:
- ממרח שוקולד / חלבה
למלית עוגיות ריבה:
- ריבה באיזה טעם שאוהבים
- אבקת סוכר
שלבי הכנה
- לשים את כל החומרים לבצק עם היד, מעבירים לקירור במקרר למשך כשעה, כמה שיותר קירור כך טוב יותר לבצק.
- מעבדים את הבצק על משטח מקומח ומחלקים אותו ל-3 כדורים בינוניים. בכל כדור עושים סוג אחר של עוגיות.
- לעוגיות מגולגלות – מרדדים לעיגול ואז מורחים ממרח תמרים ומפרזים אגוזים קצוצים, או מורחים ממרח שוקולד או חלבה, ואז מגלגלים. חותכים כמו סנדביץ לא עד הסוף.
- לעוגיות ריבה – קורצים עיגולים שלמים וחלק עם חור באמצע. אופים ואז ממלאים עם ריבה ואבקת סוכר וסוגרים עם העוגיות עם חור.
- לסהרונים – עם הידיים עושים צורת חצי ירח ומכניסים לאפייה. לאחר שמתקרר מפזרים אבקת סוכר.
- אופים את כולן בתנור חם על 160 מעלות טורבו עד השחמה יפה. מומלץ להכפיל כמויות.
הערות וטיפים
מקור: 3 עוגיות משגעות – מזל חלפון אוזנה
להשאיר תגובה