עוגיות לפורים, שמכינים מאותו בצק וכל עוגייה יותר טעימה ומפנקת מהשנייה! מתכון פשוט להכנת עוגיות משגעות ובהן אוזני המן, עוגיות סהרונים ומעמולים. כל העוגיות פרווה וניתן למלא את העוגיות בכל מילוי אחר שרוצים. עוגיות מושלמות לשילוב במשלוח מנות!
3 סוגי עוגיות לפורים מאותו בצק
מרכיבים
- 450 גרם חמאה או מרגרינה- פרווה
- ½ כוס סוכר
- 20 גרם סוכר וניל
- 1 ק”ג קמח
- 10 גרם אבקת אפייה
- ½ כוס מים
- 10 גרם אבקת סוכר
למילוי:
- 500 גרם תמרים בוואקום ללא גרעינים
- ¼ כפית קינמון
- 20 גרם סוכר וניל
שלבי הכנה
להכנת הבצק:
- מערבבים היטב בעזרת מיקסר, קמח, חמאה/ מרגרינה חתוכה לריבועים, אבקת אפייה, סוכר וסוכר וניל. מערבבים היטב, עד שהחמאה מעורבבת היטב עם הקמח.
- מוסיפים מים, חצי כוס מים או לפי הצורך.
- ממשיכים לערבל עד קבלת בצק רך ונעים, לא דביק.
למילוי:
- מערבבים בקערה חבילת תמרים בוואקום ללא גרעינים, ¼ כפית קינמון, 2 שקיות סוכר וניל.
- מכינים את הצורות הרצויות.
- אופים ב־180 מעלות עד להזהבה.
- מפזרים אבקת סוכר.
הכנת הצורות – אוזני המן:
- מרדדים את הבצק קלות בעזרת מערוך מקומח לעובי של כ-3-4 מ”מ.
- בעזרת כוס מדידה שטובלים אותה בעדינות בקמח, יוצרים עיגולים. את שולי העיגול מורחים בעדינות בחלבון ביצה בעזרת מברשת.
- במרכז העיגול, שמים כ-⅓ כפית מהמילוי ומקפלים בעזרת ארבע אצבעות לצורת משולש.
- מניחים בצורה מרווחת את אוזני ההמן בתבנית ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.
הכנת הצורות – סהרונים:
- משמנים מעט את הידיים לפי צורך ומגלגלים פיסות מהבצק לכדורים קטנים. לאחר מכן, בידיים, מגלגלים כל כדור לגליל בקוטר של 1 ס”מ.
- מכופפים גל גליל לצורה של חצי עיגול ומניחים באופן מרווח בתבנית אפייה עם נייר אפייה.
הכנת הצורות – מעמולים:
- עם הידיים, יוצרים צורה של אליפה צרה וגבוהה.
- בעזרת צבטן למעמולים הנועד לאפייה, יוצרים בעדינות את הדוגמא בחלקו העליון של כל מעמול.
מקור: טובה ניסים
להשאיר תגובה