3 מתכונים שונים שמכינים מבצק פריך מעולה אחד וכל מתכון נותן לנו עוגייה עם טעם של פעם.
שלושת המתכונים מכינים אותם מאותו הבצק ומקבלים מבחר עשיר בטעמים: תמרים, סנדוויץ’ עם ריבה קלאסית ורחת לוקום.
3 מתכוני עוגיות טעימות מבצק אחד
3 מתכונים שונים שמכינים מבצק פריך מעולה אחד וכל מתכון נותן לנו עוגייה עם טעם של פעם.
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לבצק:
- 1 קילו קמח מנופה
- ½ 1 כוסות סוכר
- 2 שקיות אבקת אפייה 20 גרם
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 1 כפית גרידת תפוז
- 1 חבילת מרגרינה רכה 200 גרם
- ½ 1 כוסות שמן
למילוי:
- ממרח תמרים/ ממרח ריבה / רחת לקום
שלבי הכנה
להכנת הבצק:
- לעבד את כל החומרים לבצק רך וגמיש.
- לתת מנוחה של רבע שעה במקרר.
- לחלק את הבצק ל – 3 חלקים ואז נרדד כל חלק על משטח מקומח, לעובי 1.5 ס”מ.
לעוגיות ריבה:
- לרדד חלק מהבצק לעובי 1.5 ס”מ ולחרוץ במספר זהה משני החלקים, חלק עם חור באמצע וחלק בלי.
- לאפות ב-180 מעלות למשך 17 דקות ואז להוציא ונמלא ריבה בתחתית בלי חור ואז סוגרים עם החלק עם החור.
- לפזר אבקת סוכר.
לעוגיות תמרים:
- למרוח ממרח תמרים נגלגל לרולדה ואז לחתוך למעוינים.
- לפזר במרווחים על נייר אפייה ונאפה ב-180 מעלות 18-22 דקות.
- אחרי זאת נוציא לצנן ולפדר באבקת סוכר.
עוגיות רחת לוקום:
- לרדד לעיגול דק כמו פיצה דקה ואז לחרוץ מעוינים.
- לשים קובייה קטנה של רחת לקום אדום ומגלגלים לרולדה.
- לאפות ב – 180 מעלות למשך 22 דקות.
- להוציא מהתנור ונצנן ונטבול בסירופ דבש ואז נטבול בצלחת קוקוס ונאחסן בקופסא.
מקור: איילה מרציאנו מלול
בושה להציג מתכום עם רעל מרגרינה, אין מזיק גדול יותר לגוף, בארה”ב אסרו על מכירה שלה
היי יוסי,
תודה על התגובה שלך.
אפשר להמיר לשמן או חמאה, כל אחד לפי טעמו האישי.
מרגרינה עדיין נמכרת בכל סופר בארה”ב.