הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

3 מתכוני עוגיות טעימות מבצק אחד

מתכון בצק לעוגיות

3 מתכונים שונים שמכינים מבצק פריך מעולה אחד וכל מתכון נותן לנו עוגייה עם טעם של פעם.

שלושת המתכונים מכינים אותם מאותו הבצק ומקבלים מבחר עשיר בטעמים: תמרים, סנדוויץ’ עם ריבה קלאסית ורחת לוקום.

מתכון בצק לעוגיות

3 מתכוני עוגיות טעימות מבצק אחד

הדפסה
3 מתכונים שונים שמכינים מבצק פריך מעולה אחד וכל מתכון נותן לנו עוגייה עם טעם של פעם.
של: איילה מרציאנו מלול

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

לבצק:

  • 1 קילו קמח מנופה
  • ½ 1 כוסות סוכר
  • 2 שקיות אבקת אפייה 20 גרם
  • 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
  • 1 כפית גרידת תפוז
  • 1 חבילת מרגרינה רכה 200 גרם
  • ½ 1 כוסות שמן

למילוי:

  • ממרח תמרים/ ממרח ריבה / רחת לקום

שלבי הכנה

להכנת הבצק:

  • לעבד את כל החומרים לבצק רך וגמיש.
  • לתת מנוחה של רבע שעה במקרר.
  • לחלק את הבצק ל – 3 חלקים ואז נרדד כל חלק על משטח מקומח, לעובי 1.5 ס”מ.

לעוגיות ריבה:

  • לרדד חלק מהבצק לעובי 1.5 ס”מ ולחרוץ במספר זהה משני החלקים, חלק עם חור באמצע וחלק בלי.
  • לאפות ב-180 מעלות למשך 17 דקות ואז להוציא ונמלא ריבה בתחתית בלי חור ואז סוגרים עם החלק עם החור.
  • לפזר אבקת סוכר.

לעוגיות תמרים:

  • למרוח ממרח תמרים נגלגל לרולדה ואז לחתוך למעוינים.
  • לפזר במרווחים על נייר אפייה ונאפה ב-180 מעלות 18-22 דקות.
  • אחרי זאת נוציא לצנן ולפדר באבקת סוכר.

עוגיות רחת לוקום:

  • לרדד לעיגול דק כמו פיצה דקה ואז לחרוץ מעוינים.
  • לשים קובייה קטנה של רחת לקום אדום ומגלגלים לרולדה.
  • לאפות ב – 180 מעלות למשך 22 דקות.
  • להוציא מהתנור ונצנן ונטבול בסירופ דבש ואז נטבול בצלחת קוקוס ונאחסן בקופסא.
מתכון בצק לעוגיות
צילום: שרית יצחקי

מקוראיילה מרציאנו מלול