בישול יכול להיות חוויה מהנה מאד, אבל טעויות מאד בסיסיות עלולות להפוך אותו לחוויה מתסכלת עד מאד. אספנו בשבילכם טעויות בישול נפוצות.
- לא לקרוא את המתכון עד הסוף.
כן, זה בהחלט נשמע מובן מאליו, אבל חשוב לקרוא את המתכון בשלמותו טרם תחילת ההכנה כדי להמנע מטעויות, מחסור בחומרים ופספוס הערות חשובות שיש לעתים בסוף המתכון. - שימוש בסכין לא חדה מספיק.
רבים מופתעים לגלות את החשיבות של חדות הסכין. החדות משפיעה על אחידות הגודל של החיתוך, מה שמשפיע על הטעם ועל אחידות הבישול. בנוסף, שימוש בסכין לא חדה מספיק הוא גם מסוכן (הסכין עלולה להחליק).
אם אתם מחפשים סכין ולא יודעים כיצד לבחור: שף מקצועי מסביר כיצד בוחרים סכין - שימוש בכלי למדידת נוזלים לצורך מדידה של מוצרים יבשים.
למשל, שימוש בכוס מדידת נוזלים לצורך מדידת כמות קמח. הפתרון הכי טוב? שימוש במשקל מטבח. - הוספת השום והבצל בו זמנית בזמן טיגון.
לעומת הבצל, השום נשרף מהר מאד. לכן, אם נוסיף אותם בו זמנית השום ישרף. - שמירת כל הפירות והירקות במקרר.
מדובר בטעות נפוצה מאד. ההנחה הבסיסית היא שכדאי לשמור הכל במקרר כי ככה הטריות נשמרת כמה שיותר. אבל במציאות – לכל פרי וירק יש חיי מדף שונים ותנאים שונים לשמור אותם. בננות ועגבניות לדוגמא אסור לשים במקרר. - פתיחת התנור בזמן האפייה.
אז נכון, כולנו רוצים לדעת האם העוגה נראת טוב ואיך היא מתקדמת, אבל פתיחה מרובה של התנור בזמן האפייה מורידה את הטמפרטורה וכך בעצם פוגעת באיכות האפייה. - לא לאפשר למחבת להתחמם מספיק.
מחבת לא חמה מספיק גורמת לאוכל להדבק ולא להתבשל בצורה נכונה. - לא להשתמש במדחום מיוחד לבשר ועוף.
טעות זו גורמת למידות עשייה לא נכונות וקבלת בשר או עוף לא מוכנים במידה הרצויה או אפילו overcooked.
לרכישת מדחום לבשר - טעויות בישול נפוצות – הנחת בשר על הרגיל ישירות מהמקרר
הבעיה: הבשר ייצא מבושל בצורה לא אחידה. הצד הפנימי ישאר חי בעוד הבחוץ ישרף.
הפתרון: להניח את הבשר ל-15-30 דקות בחוץ טרם הטיגון. - העמסת יתר על המחבת
יותר מידי חומר גלם במחבת יגרום לטיגון איטי ופיזור לא נכון של החום. מומלץ יותר לטגן במנות קטנות יותר. זמן הטיגון יקטן והתוצאה תהיה טובה יותר.
מחפשים גם מתכון לעוגיות שוקולד צ’יפס?
להשאיר תגובה