קבלו מתכון מושלם של תפוחי אדמה מעוכים בתנור – שלמים ומושלמים, לא קלופים ולא נדרש כמעט עבודה, ויהפכו למעדן חלומי, רך, נימוח ומעוך בדיוק כמו שצריך.
הכנה קלה, תיבול משגע וקיבלתם מנה שאתם מה זה הולכים להימעך עליה במרקם קריספי מבחוץ ורך מבפנים וטעים אש.
תפוחי אדמה מעוכים בתנור נימוחים
ציוד
- סיר בינוני
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- ¾ כוס שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
- ¼ כפית כורכום
- 1 כפית תערובת תיבול לתפו"א ראו הסבר למטה
- 1 כפית תבלין כוסברה יבשה
- 1 כפית תבלין פטרוזיליה יבשה
- 1 כפית תבלין בזיליקום יבש
- ½ כפית תבלין שום גבישי
- ½ כפית חצי כפית תבלין צ'ילי גרוס
- מלח גס לפיזור בסוף
שלבי הכנה
- נשטוף את תפוחי האדמה היטב עם הקליפה ונשים בסיר גדול עם מים וכפית מלח.
- נבשל עד לריכוך כך כשנועצים סכין חדה היא נכנסת בקלות. נסנן ונצנן כ-5 דקות.
- נחמם בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים זה הזמן תנור ל-200 מעלות טורבו גריל.
- נעביר את תפוחי האדמה עם הקליפה לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ובעזרת פטיש שניצלים נמעך בזהירות.
- בקערית קטנה נערבב את כל התבלינים ונמרח מעל תפוחי האדמה בנדיבות.
- נפזר מעל כל תפו”א מעט מלח גס ונכניס לתנור בתוכנת טורבו גריל במדף העליון.
- נאפה עד להזהבה יפה כשהחלק העליון מקבל מעטפת קריספית.
הערות וטיפים
מקור: סוניה סאני בן הרוש
להשאיר תגובה