עם מתכון מהמם הזה תקבלו תפודים מופלאים ויפהפיים, מושלמים שלא תוכלו להפסיק להכין רק אותם!
הכנה קלילה ביותר, אפילו אין צורך לקלף, התיבול והטעם שלהם פשוט אבל מוצלח ברמות.
תפוחי אדמה בתנור שלא תפסיקו להכין
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 20 תפוחי אדמה בייבי או 5 גדולים (מבושלים במים עד ריכוך)
- ½ כוס שמן זית
- פלפל שחור גרוס מעט
- 3 שיני שום כתוש
- ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
- מלח גס קורט
- גרידת לימון מחצי לימון
שלבי הכנה
- לסנן ולחתוך את תפוחי האדמה – אם השתמשתם בסוג בייבי נחתוך לחצי, אם בתפוחי אדמה גדולים נחתוך לחצי וכל חצי לחצי.
- בתבנית עם ניר אפייה לשפוך רבע כוס שמן זית ולפזר פלפל שחור גרוס.
- להניח את תפוחי האדמה כשהקליפה כלפי מעלה.
- לאפות בתנור במדף הראשון על 200 מעלות עד שמקבלים צבע זהוב מלמטה.
- בקערה לערבב רבע כוס שמן זית עם שיני שום כתוש, פטרוזיליה, מלח גס וגרידת לימון.
- כשהתפוחי האדמה יצאו מהתנור לשפוך עליהם מהתערובת, לערבב או להבריש כך שהכל יהיה מכוסה.
מקור: מלי מאירוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב”
מדהים ביותר , אפשר להוסיף זרעי כוסברה טחונים גס , מוסיף המון .
היי רוני,
שמחים מאוד שאהבת ותודה רבה על הטיפ!!
אהבתי מאוד בכלל מה שקשור לתפוחי אדמה אני אוהבת.
היי תימור,
נכון? גם אנחנו! זה הכי קומפורט פוד שיש 🙂
תודה שכתבת לנו!
היי,
תודה על המתכון????
אחרי ששופכים את השמן הנותר עם השום וכו לא מכניסים שוב לתנור?
היי שירי,
לא, אין צורך באפייה נוספת.
בהצלחה!!