מתכון מושלם של תפוחי אדמה בתנור, מי שיעבוד הכי “קשה” יהיה רק התנור.
תוספת טעימה ומושלמת לכל ארוחה בטעם משגע ובמראה שחום מעלף!
תפוחי אדמה בתנור מדהימים
חיתוך, ערבוב, וקיבלתם מנה מושלמת!
ציוד
- תבנית אפייה בגודל תבנית התנור
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
מרכיבים
- 10 תפוחי אדמה בינוניים וקלופים – כמות תפוחי אדמה לפי הסועדים, 2 תפוחי אדמה לכל סועד
- ¼2 כוסות מים
- ½ כוס שמן קנולה
- ¼ כוס שמן זית
- 1 כף מלח
- 1 כף כורכום
- 1 כף תבלין זעתר
- 1 כפית גדושה כמון
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- ⅛ כפית אבקת סודה לשתייה
שלבי הכנה
- נפרוס את תפוחי האדמה בעובי שווה (כ-1 ס”מ).
- נשים בתוך תבנית האפייה (למי שיש סבלנות אפשר לסדר את תפוחי האדמה כמו קלפים).
- נשים את המים, שמן קנולה, שמן זית והתבלינים (מלח, כורכום, זעתר, כמון, פלפל שחור, אבקת סודה לשתייה) ונערבב היטב.
- ניצק את תערובת המים, השמן והתבלינים מעל תפוחי האדמה באופן שווה.
- נכניס לתנור שחומם מראש על חום של 250 מעלות טורבו.
- נאפה כשעה עד שתפוחי האדמה רכים, משחימים וכל המים נספגים/נעלמים.
הערות וטיפים
לשים לב!!! כמות המים צריכה לכסות חצי מתבנית האפייה.
מקור: Lea Tsvila Meir
להשאיר תגובה