קבלו מתכון פשוט וברור של תבשיל קינואה מנצח שאפשר לאכול לבד או בתור תוספת שתשדרג כל ארוחה!
לקינואה ישנם ערכים תזונתיים רבים והיא בריאה מאוד ומסייעת להורדה במשקל ולעיכול.
תבשיל קינואה מנצח
טעימה בכל שילוב, עם סלט או לצד ארוחה בשרית.
ציוד
- סיר בינוני
מרכיבים
- 2 כוסות קינואה (חשוב – מושרית כל הלילה במים, שטופה ומסוננת)
- 1 גזר מגורד
- 2 קישואים מגורדים
- 3 כוסות מים
- 3 כפיות מלח ורוד הימלאיה ורוד הימלאיה
- 1 כף שבבי בצל אפוי
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית כורכום שטוחה
- 2 כפות שמן זית
שלבי הכנה
- נשים בסיר רחב את הקינואה השטופה.
- נוסיף גזר, קישואים, מים ותבלינים ונערבב.
- נביא לרתיחה, מנמיכים את חום הבישול ונערבב שוב עד ספיגת הנוזלים וריכוך הקינואה.
- בסיום הבישול נכסה את הסיר לרבע שעה, ולאחר שמתקררת נפורר באיטיות בעזרת מזלג באטיות.
מקור: צביה אורן
מה עושים עם שביבי הבצל?
היי מלכה,
מוסיפים בשלב 2 עם התבלינים. בהצלחה!
ומה ומתי משתמשים בשמן הזית,?
היי אילנה,
בשלב הראשון עם הקינואה. בהצלחה!