קבלו מתכון של תבשיל קינואה מנצח שאפשר לאכול לבד או בתור תוספת וישדרג כל ארוחה!
תבשיל קינואה זה אחד מאכלים האהובים עליי, ומשתלב אצלי בתפריט כמעט בכל ארוחה.
תבשיל קינואה מנצח
טעים בכל שילוב, עם סלט או לצד ארוחה בשרית
ציוד
- סיר
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 2 כוסות קינואה ( מושרית כל הלילה במים, שטופה ומסוננת)
- 1 גזר מגורד
- 2 קישואים מגורדים
- 3 כוסות מים
- 3 כפיות מלח ורוד הימלאיה ורוד הימלאיה
- 1 כף שבבי בצל אפוי
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית כורכום שטוחה
- 2 כפות שמן זית
שלבי הכנה
- נשים בסיר רחב את הקינואה השטופה.
- נוסיף גזר, קישואים, מים ותבלינים ונערבב.
- נביא לרתיחה, ננמיך את חום הבישול ונערבב שוב עד ספיגת הנוזלים וריכוך הקינואה.
- בסיום הבישול נכסה את הסיר לרבע שעה, ולאחר שמתקררת נפורר באיטיות בעזרת מזלג באטיות.
מקור: צביה אורן
מתי מוסיפים את השמן?
היי שרה,
מוסיפים עם הקינואה כדי לטגן אותה קצת.
בהצלחה 🙂
אפשר בלי קישוא? ומה זה שבב בצל אפוי?
היי שירן,
אפשר לוותר על הקישוא.
שבבי בצל אפשר לקנות בסופר או לטגן בצל ולהוסיף.
בהצלחה 🙂
אני ממש אוהבת קינואה אבל היא עושה לי עצירות למה?
היי,
מוזר, דווקא קינואה ידועה בתרומה שלה למניעת עצירות מפני שיש בה כמות גדולה של סיבים תזונתיים. היינו ממליצים לשאול גורם שמתמחה בתחום.
בהצלחה!!
כמה זמן בישול? האם בסיר מכוסה?
היי רגינה,
בישול של בערך 20 דקות ללא מכסה. אחרי שמסיימים לבשל שמים את המכסה ונותנים לקינואה לנוח.
בהצלחה!