תבשיל ירקות בחלב קוקוס וקארי ירוק טעים במיוחד.
מעדן מושלם שיזכיר לכם טעמים של המזרח הרחוק.

תבשיל ירקות בחלב קוקוס וקארי ירוק
מנה שתבוא נהדר על אורז לבן
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- סיר רחב
מרכיבים
- 1 פחית חלב קוקוס 400 מ"ל
- ½ כוס מים
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- 4 כפות שמן קוקוס או 4 כפות שמן זית או 4 כפות שמן קנולה
- 2 כפות גדושות מחית קארי
- 3 שיני שום כתושות
- 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים שטופים חתוכים לקוביות.
- 2 גזרים קלופים שטופים חתוכים לקוביות
- 1 זוקיני או 1 קישוא שטוף חתוך לקוביות (אין צורך לקלף)
- פרחי כרובית
- 1 פלפל אדום גמבה חתוך לקוביות
- פרחי ברוקולי (אופציה
- 1 סלסלה קטנה של פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות 250 גרם
- 1 כוס אפונה קפואה שהושרתה במים חמים ונשטפה היטב אופציה
- 1 חבילת ערמונים חתוכים לחצי
תבלינים:
- כפית מלח, כפית פלפל שחור, חצי כפית קארי הודי, חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון, חצי כפית גרם מסלה
- 1 חופן נדיב של עלי כוסברה קצוץ
שלבי הכנה
- לחמם את השמן על להבה גבוהה.
- להוסיף בצל, מחית קארי, שום ונערבב תוך כדי על מנת לפתוח טעמים.
- להנמיך ללהבה בינונית ולהוסיף בהדרגה את הירקות לפי הסדר שמופיעים במתכון.
- להתחיל עם הירקות שיותר קשה להם להתבשל כמו תפוחי אדמה, גזר…
- חשוב להקפיץ/לערבב את הירקות תוך כדי ההוספה על מנת שלא ישרפו וגם שיספגו את הטעמים.
- להוסיף לירקות את תכולת פחית הקוקוס + חצי כוס מים ותבלינים ונערבב.
- להנמיך ללהבה נמוכה, נבשל כ-20 דקות, 7 דקות לפני כיבוי האש נוסיף חופן כוסברה.
- לבדוק שתפוח האדמה בושל טוב ולהגיש.

מקור: סבתא לאה
להשאיר תגובה