מתכון של תבשיל חזה עוף בטמפורה משגע בעסיסיות מטריפה, מלווה ברוטב צ’ילי מתוק ונדיר שמקפיץ את הטעמים ברמות.
מנה טעימה ומרשימה במיוחד שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניה. איך שלוקחים ביס ראשון ישר מתמכרים.
תבשיל חזה עוף בטמפורה וצ’ילי מתוק
ציוד
- מחבת רחבה
מרכיבים
- 2 פרפרי חזה עוף פרוסים לקוביות
לטמפורה ביתית:
- 1 כוס קמח מנופה
- ½ כוס קורנפלור
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 ביצה
- 1 כוס מים קרים
לרוטב צ’ילי:
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף סילאן
- ½ כוס רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כף מים חמים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שומשום
שלבי הכנה
להכנת חזה העוף בטמפורה:
- בקערה גדולה ובעזרת מטרפה ידנית נערבב את הקמח עם קורנפלור, סודה לשתייה, מלח ופלפל, ביצה ומים קרים עד לבלילה חלקה וללא גושים.
- את קוביות חזה העוף נכניס לקערת הבלילה, נכסה בניילון נצמד ונקרר במקרר במשך חצי שעה.
- לאחר חצי שעה, נחמם שמן עמוק במחבת ונטגן את קוביות חזה העוף בטמפורה עד להזהבה.
להכנת רוטב צ’ילי משודרג:
- במחבת קטנה נחמם מעט שמן ובו נטגן את שיני השום עד לרתיחת השמן.
- נוסיף למחבת פפריקה, סילאן, רוטב צ’ילי וכף מים חמים. נערבב היטב ונוסיף מלח ופלפל.
- נבשל 5 דקות על אש נמוכה, ונכניס את קוביות חזה העוף בטמפורה.
- נערבב בעדינות לאיחוד העוף והרוטב ונבשל עוד 5 דקות על אש נמוכה.
- לסיום נפזר שומשום בנדיבות.
מקור: תבשיל חזה עוף – אילנית בניזרי
מוזמנים גם לבקר בדף פייסבוק, קבוצת פייסבוק ובאינסטגרם.
מעולה תודה
היי סוזנה,
שמחים מאוד שנהנית מהמתכון!
מוזמנת לשתף אותנו בתמונה בקבוצת הפייסבוק שלנו 🙂