אין יותר מתאים לארוחת שבת שלא נשכחת מתבשיל דגים זה שישאיר את כולם מופתעים עם פה מלא ובטן עוד יותר!
אז קבלו מתכון לתבשיל דגים לשבת שמקבל שילוב טעמים נדיר של המיון ירק צבעוני ומרענן, לצד נתחי פילה עסיסיים.
תבשיל דגים לשבת בטעם נדיר
ציוד
- סיר רחב
מרכיבים
- 4 פילה אמנון מושרים בקערה עם לימון שעה
- 1 גמבה אדומה חתוכות לרצועות
- 1 גמבה כתומה חתוכות לרצועות
- 2 עגבניות רכות אדומות
- 1 ראש שום מקולף
- 1 פלפל ירוק חריף
- 2 גזר לפרוסות
- 1 צרור כוסברה קצוץ בלי הגבעולים
תבלינים:
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית כמון
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
שלבי הכנה
- לשים על הגז סיר סוטאז׳ עם שתי כוסות חד פעמי קר שמן חמניות.
- לשים את כל הירקות בלי הכוסברה (אפשר להפחית מכמות השמן עד לחצי כוס, רק לשים לב להוסיף מים למתכון שלא יחסר נוזלים).
- לטגן היטב היטב, ואז לשים 2 כפות פפריקה מתוקה בשמן, חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון, חצי כפית פלפל שחור.
- לערבב היטב היטב ולאחר מכן לשים 2 כוסות מים.
- לערבב עד שהמים והשמן יתמזגו ואז נשים כפית מלח.
- לחכות שיבעבע ואז נסדר את הפילה אמנון עם העור כלפי הירקות.
- לנער בעדינות את הסיר לצדדים כדי שהרוטב יגע ויכסה את הדגים. לבשל רק 10 דקות.
הערות וטיפים
מקור: דגים לשבת – תהילה ימין
להשרות דג בלימון למשך שעה פדוט מבשל את הדג ומפורר אותו
היי,
אפשר לשים לפחות זמן אם חוששים.
בהצלחה 🙂
קונים לברק ואז לא צריך לימון
אמנון זה זוועה של דג
יש לו טעם נורא
שתי כוסות שמן??
היי ליאור,
אפשר להסתפק באחת למי שלא אוהב הרבה שמן.
בהצלחה 🙂