תבשיל בורגול עם ירקות אפויים בתנור, שמכינים בקלות! תוספת משגעת שאפשר להכין גם עם חזה עוף, אך מתאימה גם לצמחונים ולטבעונים בדיוק כפי שהיא. מתכון קל ומהיר לתבשיל עשיר בירקות, מזין מאוד ולא פחות חשוב – טעים!

תבשיל בורגול עם ירקות עשיר ומזין
מתכון קל ומהיר לתבשיל בורגול עשיר בירקות
מרכיבים
- 3 קישואים
- 2 בטטה
- 1 כרשה גדולה
- 3 גזרים
- 3 שיני שום
- 1 בצל גדול חתוך
- 2 כוסות בורגול עבה ושטוף
- 4 כוסות מים רותחים
- מלח
- פלפל
- 1 כף אבקת מרק בטעם עוף
- ¼ כפית כורכום
- כמון
- קמצוץ הל
- מעט תבלין עוף
- תבלין שום
- ½2 כפות שמן
שלבי הכנה
- מגרדים גזרים גס, מטגנים בסיר שטוח עם בצל עד הזהבה.
- מוסיפים תבלינים, מערבבים,מוסיפים בורגול ומים, ומבשלים 20 דקות.
- חותכים בטטה וקישוא לקוביות, כרישה לעיגולים בעובי ס"מ, מרססים קצת שמן, מעט תבלין עוף, תבלין שום ומלח, ואופים בתנור בחום גבוה ל-10 דקות, מורידים חום עד שמוכן ולא מושי מדי.
- מערבבים בעדינות את הירקות עם הבורגול ומגישים חם.

מקור: נירה כהן
להשאיר תגובה