מתכון של מנה מהממת, חגיגית, יפהפייה והכי חשוב טעימה בטירוף, מיוחדת במינה ולא קשה להכנה.
אז קבלו מתכון מושלם של תבשיל אסאדו בתנור, הלהיט ששבר את הרשת, שיגרום לכם לצרוח מאושר!

תבשיל אסאדו בתנור רך, קל ומטריף חושים
קבלו מתכון מושלם של תבשיל אסאדו בתנור, הלהיט ששבר את הרשת, שיגרום לכם לצרוח מאושר!
ציוד
- סיר רחב / תבנית / רוסטר שמתאים לתנור
מרכיבים
- 2 קילו אסאדו חתוך מרובעים גסים לבקש מהקצב! כאן זה ללא עצם, ככה הוא יותר שומני רק תבדקו שלא נותנים לכם רק שומן ופחות בשר
- שמן זית
- 2 בטטות חתוכות גס אם אין בטטות – אפשר לשים יותר תפוחי אדמה או פטריות וערמונים
- 3 תפוחי אדמה חתוכים עם קליפה
- 2 בצלים חתוכים גס
- 6 בצלצלי שאלוט
- 5 ענפי טימין
- 3 ענפי רוזמרין
- 1 ראש שום מפורק עם קליפה או שלם
- ⅓ כוס סויה
- ⅓ כוס סילאן
- ¾ כוס מים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- ½1 כפיות פלפל שחור גרוס
שלבי הכנה
- נשים את הבשר במחבת עם טיפה שמן זית ונצרוב כל פעם כמה חתיכות עד לקבלת צבע מגרה מכל הכיוונים (חובה).
- ניקח סיר רחב או רוסטר שמתאים לתנור או תבנית ומניחים את הבטטות, תפוחי האדמה, הבצלים, השאלוט, הטימין, הרוזמרין וראש שום מפורק.
- נניח את האסאדו שטיגנו מעל הירקות.
- נערב בקערה את הסויה, הסילאן והמים, מלח, כורכום ופפריקה מתוקה ושופכים על כל הסיר.
- נפזר פלפל שחור על הבשר מכסים במכסה או בנייר כסף ומכניסים לתנור 150 מעלות למשך 4-5 שעות, אפייה רגילה לא טורבו.
- נבדוק אם חסרים מים ולהוסיף קצת. לאחר 4 שעות בודקים אם הבשר נמס ורך – אם לא מספיק אין בעיה לתת לו להיות עוד שעה שעתיים בתנור אבל להנמיך את הטמפרטורה.
- כשהבשר מוכן נסיר את המכסה ואופים עוד כמה דקות לקבלת צבע שחום ומגרה.

מקור: מלי מאירוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב”
היי שלום
הבשר כבר 3.5 שעות בתנור
ועדיין קשה ולא מתחיל להיות רך…
מה לעשות???
היי נעמי,
זה בסדר גמור, הוא יכול להתבשל עוד שעתיים. לבדוק אם יש מספיק נוזלים, אם לא אז להוסיף שלא יתייבש הבשר.
בהצלחה!