קבלו מתכון של שתי עוגות משגעות ומושלמות שמכינים מאותו בצק רך וחלומי.
עוגה עם שני טעמים של ריבת משמש וקוסקוס עסיסי, וריבת תות וקינמון מפנק.

שתי עוגות בשני טעמים משגעים
בצק רך וחלומי בחוויית טעמים מושלמת
ציוד
- 2 תבניות אינגליש קייק (מרופדות בנייר אפייה או משומנות)
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- ½2 כוסות קמח תופח 350 גרם – או קמח רגיל עם 2 ½ כפיות אבקת אפייה
- 200 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר – לא מומסת
- 1 כוס סוכר
- מעט מלח
- 3 ביצים M
- 200 גרם שמנת חמוצה 1 מיכל
לעוגה ראשונה:
- ריבת משמש
- קוקוס
לעוגה שנייה:
- ריבת תות
- מעט אבקת שוקולית
- מעט קינמון
שלבי הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה נשים את הקמח, חמאה, כוס סוכר ומעט מלח, ונעבד את החומרים עד לפירורים.
- נשים בצד כוס מהפירורים, ואז נוסיף למיקסר את הביצים ושמנת חמוצה ונעבד לעיסה אחידה.
- לקפל עם לקקן ולהעביר את הבלילה לשתי התבניות באופן שווה.
- לעוגה הראשונה נמרח מעט ריבת משמש שמחממים במיקרו מעט, ומעל נפזר קוקוס.
- לעוגה השנייה נחמם מעט במיקרו ריבת תות ונמרח מעל, ואז נפזר מעט אבקת שוקולית ומעט קינמון.
- את הפירורים שהשארנו בצד נפזר באופן שווה מעל שתי העוגות.
- נכניס לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות בתכנית אפייה רגילה, עד שקיסם יוצא יבש באמצע העוגה, לי לקח בערך כשעה.
- לאחר צינון, נפזר מעט אבקת סוכר.

מקור: שתי עוגות – ישראלה אזולאי
נראה מצויין תודה
במה ניתן להמיר את השמנת החמוצה לעוגת פרווה ?