אם מחפשים לשדרג את השקשוקה הרגילה של השבת אז בואו תגלו את הסוד!
רעיון חדש ויצירתי מפנקת המשלבת לחמניות אווריריות וחלומיות העוטפות אותה.
שקשוקה מיוחדת בחלה
רעיון חדש ויצירתי לשקשוקה מפנקת
ציוד
- כוס חד פעמי חם
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- שקשוקה
- מלח גס
- שומשום רגיל וגם שחור
- ביצים
לבצק:
- ½ קילו קמח
- 1 כף שטוחה סוכר
- 1 ¼ כף שמרים
- 1 ½ כף שמן זית
- 1 ½ כף שמן רגיל
- 1 כפית מלח
- ½ כפית משפר אפייה לא חובה!
- מים פושרים לפי הצורך בערך כוס וחצי
שלבי הכנה
- במיקסר לשים בערך 7 דקות, מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי הלישה.
- נותנים לבצק לתפוח עד שמכפיל את הנפח שלו.
- יוצרים כדורים מהבצק ונותנים עוד רבע שעה התפחה כשמכוסה במגבת.
- מברישים בביצה ומפזרים מלח גס, שומשום רגיל וגם שחור.
- מסדרים בתבנית ואופים בערך 10 דקות על 180 מעלות.
- אחרי אפייה, מוציאים ומוסיפים את השקשוקה שהכנו לפני.
- שוברים ביצים ומכניסים לתנור לעוד כמה דקות.
- כל אחד ורמת העשייה של הביצים שאוהב.
מקור: יפה טל
להשאיר תגובה