מתכון של שניצל בתנור בריא וטעים עם נתחי עוף מלאי עסיסיות.
ארוחת צהריים קלאסית, אבל בריאה יותר, וטעימה לא פחות!


שניצל בתנור בריא עם פטנט
לא מטוגן, כמעט בלי שמן, אבל טעים ברמות!
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- ½ קילוגרם נתחי פילה עוף
לבלילה המתובלת:
- 1 כפית תבלין גריל עוף
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- ¼ כפית כמון
- 1 כפית אבקת בצל טבעית
- 1 כפית סילאן
- 1 כף שמן זית
- 1 ביצה
לציפוי:
- 1 כוס פירורי לחם כוסמין / רגילים
- ¼ כוס שומשום
- ספריי שמן זית להתזה
שלבי הכנה
- בקערה גדולה לערבב במזלג את הרכיבים של הבלילה עד לקבלת תערובת אחידה.
- להוסיף חצי קילו פילה עוף לקערה לערבב בעזרת הידיים היטב.
- לכסות בניילון נצמד ולהעביר למקרר למשך 2-6 שעות.
- לציפוי:
- לערבב פירורי לחם ושומשום.
- לטבול כל פילה עוף בציפוי ולהעביר לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
- להתיז שמן זית מעל כל פילה, להכניס לתנור שחומם על 180 מעלות למשך 15 דקות.
- להפוך את השניצלים ולהחזיר לאפיה של עוד 5 דקות.
הערות וטיפים
שני דברים חשובים ביותר להצלחת המתכון:
- השתמשו בנתחי פילה עוף.
- השרו את הפילטים בבלילה המתובלת לפחות כשעתיים לפני ההכנה.

מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם
האם לכמות כפולה של עוף יש להכפיל את כמות הבלילה?