קבלו מתכון של שטרודל תפוחים עשיר שיטריף לכם את כל החושים מבצק פילו משגע, שכל ביס ממנו תענוג אמיתי.
מתכון קליל ביותר ומהיר להכנה, ממש שטרודל תפוחים לעצלנים, ללא מאמץ וכבר יהיה לכם קינוח שיהיה לכם קשה להמתין להגשה שלו!
שטרודל תפוחים מפנק לשבת!
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 חבילה דפי פילו 500 גרם
- 6 תפוחים גרנד סמיט חתוכים לפרוסות דקות
- 1 כוס סוכר
- 3 כפיות קינמון
- ¾ כוס פירורי לחם לבנים
- ¾ כוס צימוקים בהירים קצוצים
- ¾ כוס אגוזים קצוצים
- גרידת לימון מלימון שלם
- ½ כוס מיץ לימון
- ¾ כוס סוכר חום
- 200 גרם מחמאה מומסת
שלבי הכנה
- בקערה נערבב סוכר לבן, פירורי לחם גרדת לימון וקינמון.
- נפתח את דפי הפילו.
- נשים דף פילו אחד לרוחב ונרטיב במחמאה מומסת.
- נניח עוד דף פילו וככה חמישה דפי פילו.
- נפזר חצי מתערובת הסוכר חום בשליש הקרוב אלינו של הדפים לרוחב, מעליו נפזר חצי מכמות התפוחים, חצי מכמות הצימוקים ואגוזים וחצי מתערובת פירורי הלחם (בכוונה חצי כי הכמויות מתאימות לשני שטרודלים).
- נגלגל לרול, נחרוץ חריצים ונמרח בחמאה מומסת.
- נכין כך את השטרודל השני ונאפה בחום 170 מעלות במשך כ־45 דקות.
מקור: ליטל אשואל
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם, בקבוצתה וגם בבלוג
לאיזה תבנית מתאים המתכון?
היי,
בכל תבנית שיכולה להכיל את הכמות, אפילו תבנית של התנור.
בהצלחה 🙂