קבלו קינוח הכי קלאסי שיעשה לכם את כל ארוחת הבוקר וישדרג אותה במתיקות שתשאיר אתכם עם חיוך על הפנים למשך כל היום!
קבלו מתכון של שטרודל תפוחים וקינמון הכי טעים שיש, עם בצק חלומי בפריכות עדינה המשודך למלית תפוחים עשירה עם נגיעות של קינמון.
שטרודל תפוחים וקינמון הכי טעים שיש
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 חבילה בצק עלים
- 40 גרם חמאה 25 גרם שמן
- 4 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
- 5 כפות שמנת מתוקה אפשר שמנת צמחית
- 4 כפות סוכר חום
- 1 כפית קינמון אפשר בלי
- צימוקים לא חובה
שלבי הכנה
- בסיר על אש נמוכה להמיס את החמאה וסוכר עד להמסה אחידה.
- לאחר מכן להוסיף את התפוחים ונערבב יחד למשך 2-3 דקות.
- להוסיף את השמנת מתוקה והקינמון ונערבב למשך עוד 5 דקות בערך. אחרי זאת נסיר מהאש ונצנן.
- לפרוס את הבצק עלים ונחתוך למלבנים שווים.
- על כל מלבן באמצע, להניח תפוחים בלי רוטב! לכל אורכו נקפל את הבצק ונמרח את הרוטב שנשאר
- להכניס לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 25-30 דקות.
- לצנן ונפזר אבקת סוכר.
מקור: שטרודל תפוחים וקינמון – אסנת אילוז
לא הבנתי למה השמנת צימחית אם שמים חמאה.
היי,
צודקת, תודה רבה ששמת לב. הוספנו גם שמן כתחליף לחמאה 🙂
איך חותכים למלבנים ובצילום רואים משולשים??
היי אילנה,
אלה משולשים שנוצרו בקיפול של הבצק, אבל אם תשימי לב החיתוך הוא מלבני.
מקווים שהצלחנו לעזור!
לא הבנתי איך נוצרו המשולשים אם רשמת שחותכים מלבנים ומקפלים לכל אורכו ?
היי אורלי,
אלה משולשים כתוצאה מקיפול הבצק טרם האפייה, אבל אם תשימי לב בתמונה אפשר לראות שהחיתוך הוא למעשה מלבני.
בהצלחה 🙂
היי לא הבנתי מה עודים הרוטב הנותר היכן מורחים אותו שנית התמונה אינה מתאימה להסבר הגלגול .כשמגחגלים לא אמורה להיות צורה של משולשים
היי בר,
את הרוטב מורחים על הבצק אחרי שסוגרים אותו לפני האפייה.
הנה סרטון שמדגים איך לעבוד עם הבצק, מקווים שזה יעזור!!