שטרודל תפוחים מהמטבח הגיאורגי, כזה שלא אוכלים כל יום ואחרי שתכינו אותו ותטעמו אותו פעם אחת, אולי תתחילו לאכול אותו בכל יום. מתכון פשוט להכנת שטרודל תפוחים עם בצק רך ומלית תפוחים עשירה! קינוח שיטריף כל טועם!
שטרודל תפוחים משגע מהמטבח הגיאורגי
מתכון פשוט להכנת שטרודל תפוחים מפנק ועשיר ביותר!
מרכיבים
לבצק:
- 500 גרם קמח
- 1 ביצה
- ¼ כוס שמן
- 1 כף חומץ
- ¼ כפית מלח
- 2 כפות סוכר
- ¼1 כוסות מים – אולי נצטרך עוד רבע
מילוי: להכפיל – הכמות מספיקה לבצק אחד בלבד.
- 6 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנטות מאוד – אפשר לגרר 4 ולסחוט 2
- 2 כפות שמן
- ¾ כוס סוכר
- 2 כפות דבש
- ¼ כוס סוכר
שלבי הכנה
- לשים את רכיבי הבצק במשך כ־8 דקות עד קבלת בצק גמיש, חלק לא דביק. אם צריך מוסיפים רבע כוס המים בהדרגה.
- עוטפים ושמים למנוחה של חצי שעה בערך.
- לשים שוב כמה דקות ומניחים בצד לעוד רבע שעה.
- מחלקים את הבצק ל-3 כדורים, ומרדדים אותם בקמח. בגודל פיתה גדולה ושמים למנוחה עוד 10 דקות מכוסה.
- לוקחים עיגול בצק ומרדדים עם מעט קמח לריבוע/מלבן הכי דק שאפשר. כל פעם למתוח מצד אחר. אפשר גם להחזיק ועם האגרופים לעשות תנועות מתיחה.
- מפזרים על הבצק את התפוחים ומזלפים מעל התפוחים ועל כל הבצק עם הכף או היד כ-2 כפות שמן.
- מפזרים ¾ כוס סוכר על התפוחים, ואז מזלפים מלמעלה על התפוחים עם כפית שתי כפות דבש.
- מגלגלים לרולדה כשכל פעם אנחנו מושכים מעט את הבצק ומגלגלים.
- טובלים את היד בשמן ובזהירות מורחים את הבצק מלמעלה ביד המשומנת.
- מפזרים מעל כרבע כוס סוכר, וחותכים לחתיכות של כ־5 ס”מ.
- מניחים על נייר אפיה משומן, מזלפים עם כפית מעט דבש מעל כל עוגייה ומפזרים מלמעלה סוכר.
- אופים ב־200 מעלות בתנור שחומם מראש עד קבלת צבע קרמל.
הערות וטיפים
מקור: שטרודל תפוחים – חני קונאשוילי
להשאיר תגובה