מתכון של שטרודל פרג משגע מהמטבח הוינאי שמשלב מלית פרג עשירה וטעימה עם בצק חלומי ברכות מטריפה.
מאפה נדיר וטעים שתמיד יפתיע אתכם בכל ביס מחדש עם טעם מענג שמשאיר את כולם מכורים לעוד!
שטרודל פרג מהמטבח הוינאי
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לבצק:
- 280 גרם קמח 2 כוסות
- 5 גרם שמרים יבשים כפית
- 4 כפות גדושות אבקת סוכר 50 גרם
- 100 גרם חמאה רכה
- 80 מ"ל חלב חמים ⅓ כוס
- 1 חלמון
- ¼ כפית מלח
- קליפה מגוררת מחצי לימון
למלית:
- 100 גרם סוכר
- 1 כף דבש
- 120 מ"ל חלב חצי כוס
- 50 גרם חמאה
- קליפה מגוררת מחצי לימון
- 200 גרם פרג שחור טחון
- 1 כף רום או ברנדי
- 1 חלבון
- 1 חופן צימוקים לא חובה
- 50 גרם אגוזים קצוצים דק – לא חובה
שלבי הכנה
להכנת הבצק:
- במיקסר עם וו לישה נלוש יחד את כל חומרי הבצק למשך 5 דקות בערך, עד שמתקבל כדור בצק חלק.
- לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס לשעה למקרר למנוחה. הבצק לא אמור לתפוח.
להכנת המלית:
- לבשל בסיר קטן על אש נמוכה תוך כדי ערבוב את החלב, סוכר, חמאה, דבש, קליפת לימון ורום, עד להמסת הסוכר והחמאה.
- להביא לסף רתיחה, ונוסיף פרג טחון ואז להנמיך את האש ולבשל עוד כ-2 דקות.
- להסיר מהאש ולצנן היטב את התערובת כחצי שעה.
- כשהתערובת לא חמה מדי להוסיף את החלבון (ואם רוצים את הצימוקים ו/או אגוזים).
להכנת השטרודל:
- לחלק את הבצק לשניים, כל חלק לרדד למלבן.
- למרוח חצי ממלית הפרג ולהשאיר כרבע לאורך המלבן בלי מילוי.
- לגלגל ולהניח בתבנית עם נייר אפייה כשהפתח למטה.
- למעלה לסמן עם סכין כמה חריצים אלכסוניים בבצק.
- למרוח בביצה טרופה עם מעט חלב.
- להניח כחצי שעה עד שעה (זה לא כמו מאפה שמרים, הבצק לא אמור לתפוח).
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך חצי שעה בערך, עד להזהבה.
- לצנן ולפני ההגשה לפזר אבקת סוכר.
הערות וטיפים
נחמם שמנת מתוקה אחת רק עד רתיחה, להוסיף 300 גרם שוקולד מריר קצוץ, להסיר מהאש ולערבב עד שממיסים את השוקולד. להוסיף 50 גרם חמאה, כף אחת גדושה של קקאו וכ 100 גרם פירורי עוגיות (או ביסקוויטים) ולתת ערבוב טוב עד לתערובת אחידה. לצנן היטב שיהיה מעט סמיך ונוח למריחה, אפשר לשמור במקרר. אם המלית אינה סמיכה מספיק מומלץ להוסיף עוד קצת פירורי עוגיות.
מקור: שטרודל פרג – Riki Cohen Wandratsch
להשאיר תגובה