הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

שטרודל אגוזים היישר מווינה (הכי קלה להכנה!)

שטרודל אגוזים

שטרודל אגוזים שמגיע מהמטבח הווינאי ושקל להכין! מתכון פשוט להכנה וכל אחד יכול להכין ולא תאמינו איזו עוגה מפנקת! שטרודל משגע עם טעם ממכר, שלא תרצו להגיש לאף אחד ולא רק כדי שלא ייגמר! מומלץ להכפילן כמויות!

שטרודל אגוזים

שטרודל אגוזים בנוסח וינה

הדפסה
מתכון פשוט לשטרודל אגוים בנוסח ייחודי
של: ריקי כהן

מרכיבים

לבצק:

  • 280 גרם קמח 2 כוסות
  • 5 גרם שמרים יבשים כפית
  • 4 כפות גדושות אבקת סוכר 50 גרם
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 80 מ"ל חלב חמים ⅓ כוס
  • 1 חלמון
  • ¼ כפית מלח
  • קליפה מגוררת מחצי לימון

מלית:

  • 100 גרם סוכר
  • 1 כף דבש
  • 120 מ"ל חלב חצי כוס
  • 50 גרם חמאה
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 250 גרם אגוזים טחונים מלך,לוז,שקדים
  • 1 כף רום או ברנדי
  • 1 חלבון
  • חופן צימוקים לא חובה
  • 50 גרם אגוזים קצוצים דק לא חובה

שלבי הכנה

  • להכנת הבצק – במיקסר עם וו לישה לשים יחד את כל חומרי הבצק למשך 5 דקות בערך, עד שמתקבל כדור בצק חלק.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונכניס לשעה למקרר למנוחה. הבצק לא אמור לתפוח.
  • להכנת המלית – מבשלים בסיר קטן על אש נמוכה תוך כדי ערבוב את החלב, סוכר, חמאה, דבש, קליפת לימון ורום, עד להמסת הסוכר והחמאה.
  • מביאים לרתיחה, מוסיפים את האגוזים הטחונים, מנמיכים את חום הבישול ומבשלים עוד כ-2 דקות. מצננים את התערובת כחצי שעה.
  • מוסיפים את החלבון (ואם רוצים את הצימוקים ו/או אגוזים).
  • להכנת השטרודל – מחלקים את הבצק לשניים, כל חלק מרדדים למלבן.
  • מורחים חצי ממלית האגוזים ונשאיר כרבע לאורך המלבן בלי מילוי.
  • מגלגלים ונניח בתבנית עם נייר אפייה כשהפתח למטה. למעלה נסמן עם סכין כמה חריצים אלכסוניים בבצק.
  • מורחים בביצה טרופה עם מעט חלב. נניח כחצי שעה עד שעה (זה לא כמו מאפה שמרים, הבצק לא אמור לתפוח)
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך חצי שעה בערך, עד להזהבה ומצננים.
  • לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.
שטרודל אגוזים
צילום: ריקי כהן


מקור: שטרודל אגוזים מהמטבח הוינאי – Riki Cohen Wandratsch