מתכון מעלף של שווארמה ביתית פשוט, טעים ועסיסי מכל שווארמה שהתגלגלה לה חצי יום על שיפוד!
שווארמה ביתית להכנה על מחבת לוהטת, עם טון וחצי של בצל מטוגן מופלא שיתנו לכם ביס חלומי.
שווארמה ביתית מהירה ומטריפפפה!
ציוד
- מחבת גדולה
מרכיבים
- קילו פילה עוף
- 2-3 בצלים
למרינדה:
- 4 שיני שום כתוש
- 1 כפית תבלין שווארמה
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף מלח
- ¼ כוס שמן
שלבי הכנה
- לערבב יחד את כל חומרי המרינדה בקערה ולהכניס את פילה העוף להשריה של לילה שלם במקרר.
- אם אין לכם לילה שלם ובכל זאת תרצו להכין, אפשרי גם לכמה שעות (כמה שיותר – יותר טוב).
- במחבת גדולה לחמם שמן ולטגן את הבצלים חתוכים לרצועות עד להשחמה.
- לסדר מעל הבצלים השחומים את כל חתיכות הפילה בשכבה אחידה למשך מספר דקות עד לקבלת צריבה יפה ונהפוך לצריבה של מספר דקות נוספות גם בצד השני.
- להוציא חזרה לקערה את חתיכות העוף, ללא הבצל, נחכה שיתקשה מעט, ובעזרת סכין חדה נפרוס לפרוסות דקיקות כמה שיותר.
- להחזיר את העוף חזרה למחבת עם הבצל ונבשל עוד כ-5 דקות על להבה גבוהה.
מקור: שווארמה ביתית – סתיו סעדון עמר
מוזמנים לעקוב באינסטגרם, דף פייסבוק והזמנות קייטרינג
לסתיו שלום
1. מופיע פעמיים כפית פפריקה , לא ברור אם זאת טעות , או שהכוונה ןמתוקה וחריפה ?
2 איזה שמן מומלץ ?
3. האם הבצל לא נשרף ?
היי עמית,
נשמח לענות על כל השאלות!
1. זו טעות, תיקנו אותה. אבל אפשר לשים חצי כפית מתוקה וחצי כפית חריפה אם בא לך.
2. שמן רגיל או שמן זית.
3. אפשר להוציא את הבצל לפני שמתחילים לצרוב את הבשר, או לעצור את השחמתו לפני שמגיע לצבע חום ממש.
בהצלחה 🙂