קבלו מתכון להכנת שבלול בורקס של גבינות ותרד מושלם.
בורקס במרקם חלומי ופריך מבחוץ ורך ונימוח בפנים.
שבלול בורקס גבינות ותרד
בורקס פריך בהכנה קלה
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 חבילה בצק פילאס תורכי – 500 גרם של מעדנות – להפשיר לילה במקרר
- 250 גרם קובייה גבינה בולגרית 1 חבילה
- 3 כפות מוצרלה
- 250 גרם עלי תרד קצוצים ניתן להמיר למנגולד
להברשה:
- 1 חלמון ביצה
- 1 כף חלב
- לקישוט שומשום שחור/לבן
שלבי הכנה
להכנת המלית:
- לקצוץ את עלי התרד .
- להוסיף את הגבינה הבולגרית ואז מועכים אותה
- להוסיף את המוצרלה. מערבבים את הכל.
לבצק :
- לפתוח את הבצק פילאס לאורך, חוצים בקו ישר בעזרת סכין לכל האורך!
- להניח בקצה הבצק מהמלית לכל האורך, ומגלגלים לצורת רולדה, ואז להתחיל לגלגל לצורת שבלול
- לקחת תבנית עגולה ומשמנים אותה (רצוי בחמאה), ומניחים את השבלול במרכז התבנית.
- ליצור שבלול נוסף משארית הבצק, וכורכים סביב השבלול שהנחנו בתבנית.
- להבריש את הביצה ומפזרים שומשום
- להכניס לאפייה רגילה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות עד להזהבה.
מקור: אילנית בניזרי
להשאיר תגובה