הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

שבלול בורקס גבינות ותרד

מתכון בורקס

קבלו מתכון להכנת שבלול בורקס של גבינות ותרד מושלם.

בורקס במרקם חלומי ופריך מבחוץ ורך ונימוח בפנים.

מתכון בורקס
צילום: אילנית בניזרי
מתכון בורקס

שבלול בורקס גבינות ותרד

הדפסה
בורקס פריך בהכנה קלה
של: אילנית בניזרי

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • 1 חבילה בצק פילאס תורכי – 500 גרם של מעדנות – להפשיר לילה במקרר
  • 250 גרם קובייה גבינה בולגרית 1 חבילה
  • 3 כפות מוצרלה
  • 250 גרם עלי תרד קצוצים ניתן להמיר למנגולד

להברשה:

  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כף חלב
  • לקישוט שומשום שחור/לבן

שלבי הכנה

להכנת המלית:

  • לקצוץ את עלי התרד .
  • להוסיף את הגבינה הבולגרית ואז מועכים אותה
  • להוסיף את המוצרלה. מערבבים את הכל.

לבצק :

  • לפתוח את הבצק פילאס לאורך, חוצים בקו ישר בעזרת סכין לכל האורך!
  • להניח בקצה הבצק מהמלית לכל האורך, ומגלגלים לצורת רולדה, ואז להתחיל לגלגל לצורת שבלול
  • לקחת תבנית עגולה ומשמנים אותה (רצוי בחמאה), ומניחים את השבלול במרכז התבנית.
  • ליצור שבלול נוסף משארית הבצק, וכורכים סביב השבלול שהנחנו בתבנית.
  • להבריש את הביצה ומפזרים שומשום
  • להכניס לאפייה רגילה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות עד להזהבה.
מתכון בורקס
צילום: אילנית בניזרי

מקור: אילנית בניזרי