הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

ריבועי עוגת גבינה אפויה של פעם

מתכון עוגת גבינה

קבלו מתכון נוסטלגי – עוגת גבינה אפויה של פעם, טעימה וממכרת! עם תחתית ועם ועם ציפוי – עוגת גבינה סנדוויץ’ שכל ביס ממנה פינוק אמיתי!

מתכון קל של עוגת שמרים גבינה הכי מושלמת שיש! שחייבת לצאת לכם טעימה שלא תוכלו לעזוב אותה עד שהיא תיגמר!

מתכון עוגת גבינה

ריבועי עוגת גבינה אפויה של פעם

הדפסה
עוגת גבינה אפויה של פעם, טעימה וממכרת! עוגת גבינה סנדוויץ’ שכל ביס פינוק אמיתי!
של: הודיה ביטון

ציוד

  • תבנית אפייה גדולה
  • מידה: כוס חד פעמי קר

מרכיבים

לבצק:

  • 3 כוסות קמח
  • 1 חבילת חמאה 100 גרם
  • 2 חלמונים
  • 2 כפיות סוכר
  • ½1 כפות שמרים
  • ½ כוס מים

למילוי:

  • ½1 כוסות סוכר
  • 1 קילו גבינה 5% 2 אריזות של 500 גרם כל אחת
  • 5 שקיות סוכר וניל 50 גרם
  • 5 כפות קמח
  • ¼ כפית אבקת אפיה
  • 3 ביצים
  • 200 מ"ל גיל / לבן / אשל / שמנת חמוצה

שלבי הכנה

  • נכין את הבצק מחלקת לשניים – אחד משטיחה על המגש את השני משאירה למעלה.
  • נערב את כל חומרי המילוי יחד ונשים על הבצק.
  • נרדד את החלק השני של הבצק נגלגל בעדינות ונקמח על המערוך ונשים מעל המילוי (אפשר גם פשוט לקפל).
  • נכניס לתנור רבע שעה בלי כיסוי על 150-160 מעלות.
  • לאחר רבע שעה נכסה בנייר כסף ונמשיך לאפות עד שרואים שהאמצע של העוגה עלה יפה.
  • לאחר מכן נוציא את הנייר וניתן לעוגה להשחים. סה”כ בערך 50 דקות.
מתכון עוגת גבינה
צילום: הודיה ביטון

מקורHodaya Botonנעמי שושן