קבלו מתכון נוסטלגי – עוגת גבינה אפויה של פעם, טעימה וממכרת! עם תחתית ועם ועם ציפוי – עוגת גבינה סנדוויץ’ שכל ביס ממנה פינוק אמיתי!
מתכון קל של עוגת שמרים גבינה הכי מושלמת שיש! שחייבת לצאת לכם טעימה שלא תוכלו לעזוב אותה עד שהיא תיגמר!
ריבועי עוגת גבינה אפויה של פעם
ציוד
- תבנית אפייה גדולה
- מידה: כוס חד פעמי קר
מרכיבים
לבצק:
- 3 כוסות קמח
- 1 חבילת חמאה 100 גרם
- 2 חלמונים
- 2 כפיות סוכר
- ½1 כפות שמרים
- ½ כוס מים
למילוי:
- ½1 כוסות סוכר
- 1 קילו גבינה 5% 2 אריזות של 500 גרם כל אחת
- 5 שקיות סוכר וניל 50 גרם
- 5 כפות קמח
- ¼ כפית אבקת אפיה
- 3 ביצים
- 200 מ"ל גיל / לבן / אשל / שמנת חמוצה
שלבי הכנה
- נכין את הבצק מחלקת לשניים – אחד משטיחה על המגש את השני משאירה למעלה.
- נערב את כל חומרי המילוי יחד ונשים על הבצק.
- נרדד את החלק השני של הבצק נגלגל בעדינות ונקמח על המערוך ונשים מעל המילוי (אפשר גם פשוט לקפל).
- נכניס לתנור רבע שעה בלי כיסוי על 150-160 מעלות.
- לאחר רבע שעה נכסה בנייר כסף ונמשיך לאפות עד שרואים שהאמצע של העוגה עלה יפה.
- לאחר מכן נוציא את הנייר וניתן לעוגה להשחים. סה”כ בערך 50 דקות.
מקור: Hodaya Boton, נעמי שושן
לפי המתכון , עוגת יציקת……. גבינה!!!
המון סוכר ( מתוק מאוד )
250 ג’ סוכר וניל (הרבה מאוד)
1 ק”ג גבינה ( הרבה מאוד לעוגת גבינה )
בהצלחה למנסים
היי,
העוגה מיועדת לתבנית גדולה ולכן כמות הגבינה כאן דווקא נכונה.
לעומת זאת, עם הסוכר אפשר לשחק לפי טעם אישי, ולכן אין סיבה לפסול מתכון לפי זה.
מקווים שתכיני ותיהני מהעוגה בצורה המועדפת עלייך! 🙂
למה להשמיץ ???
תקראי את המתכון נכון ו 5 שקיותֶסוכר וניל זה סך כולל של 50 גרם ולא כל שקית לידיעתך!!!!
מה גודל התבנית
הבצק צריך התפחה יש שמרים ועם לא למה 1/12 כפיות
תודה
היי רותי,
תבנית ענקית של התנור.
אין צורך בהתפחה, השמרים רק נותנים לבצק קצת אווריריות שלא יהיה כבד מדי.
בהצלחה!
האם ניתן להחליף את החמאה בשמן? האם הבצק לא צריך התפחה ?
היי שרית,
כן, רק לשים 1/3 פחות מכמות החמאה.
הבצק לא צריך התפחה.
בהצלחה 🙂
אם הכמויות מתאימות לעוגה ענקית, אז למה כתוב תבנית בינונית?
ובכלל מה מידות התבנית?
היי מירי,
תודה רבה ששמת לב לטעות, תיקנו את המתכון וגם את התגובה לגולשת. נעשה פה שימוש בתבנית מרובעת גדולה, לא בינונית ולא ענקית.
מתנצלים על הבלבול!
הכוונה ל1 1/2 כפות שמרים יבשים?
היי ורדית,
אכן כן, בהצלחה 🙂
שלום
אם אני רוצה להכין בתבניות אינגליש קייק כמה תבניות?
תודה רבה
היי מרים,
כנראה שתצטרכי 4 תבניות, או 2 אם את חותכת בחצי את המצרכים.
בהצלחה 🙂
עשיתי. הבצק עם שמרים… יצא לי לחם.
ולמרות ההערות, הגבינה לא מתוקה.
כל התבנית, על קילו גיבנה – ישר לפח
היי סילביה,
ממש מבאס לדעת שזרקת את העוגה. נשמח להציע לך 4 מתכוני חיתוכיות גבינה לבחירתך, מקווים שתיהני מהם:
מתכון של סימה דנינו
מתכון של ענת חן
מתכון של שרה הוכברג
מתכון של נוגה משיח
בהצלחה 🙂