קבלו מתכון של רולדת שוקולד מוקה מופלאה וטעימה ברמות שמכינים בלי קמח.
עוגת שוקולד טעימה דקה מגולגלת במלית קצפת קפה מלטפת, עם זיגוג של גנאש שוקולד עשיר.
רולדת שוקולד מוקה ללא קמח
רולדה טעימה מתאימה לנמנעים מגלוטן וכקינוח חגיגי ומפנק.
ציוד
- תבנית תנור בגודל 30X40 ס"מ
- כוס מידה אוניברסלית
מרכיבים
לעוגת שוקולד:
- 5 ביצים מופרדות בטמפרטורת חדר
- ½ כוס סוכר 100 גרם
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- ¼ כוס קקאו 40 גרם – ועוד מעט קמח לפיזור על נייר אפייה
- 2 כפות קורנפלור 20 גרם
לקצפת הקפה:
- 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ”ל
- 2 כפיות אבקת נס קפה
- ¼ כוס סוכר 50 גרם
לציפוי גנאש:
- ½ מיכל שמנת מתוקה 125 גרם
- ⅕1 חפיסה שוקולד מריר 120 גרם
שלבי הכנה
לבסיס העוגה:
- לחמם תנור ל-170 מעלות.
- לרפד את תבנית התנור בנייר אפייה, נשמן את הנייר ונפזר מעט קקאו מעל.
- להקציף במיקסר חלבונים במהירות בינונית במשך דקה.
- להוסיף את הסוכר בהדרגה (כף בכל 10 שניות) ונמשיך להקציף עוד דקה אחרי סיום הוספת הסוכר לקבלת קצף מבריק וקרמי.
- להוסיף חלמונים וסוכר וניל ונקציף לאט לאיחוד. ננפה מעל קקאו וקורנפלור ונקציף לאט עד שהתערובת אחידה.
- לשטח את התערובת בתבנית ונאפה 15 דקות עד שהעוגה רכה וקפיצית למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
- להכין נייר אפייה חדש על משטח העבודה ונפזר עליו מעט קקאו.
- להוציא את העוגה מהתנור ונהפוך אותה (יחד עם נייר עליו נאפתה) על נייר האפייה החדש עם הקקאו, נכסה במגבת ונניח לצינון.
לקצפת הקפה:
- להקציף במיקסר את מיכל השמנת מתוקה, אבקת נס קפה, והסוכר לקצפת קרמית.
- לקלף מהעוגה את הנייר המקורי, נמרח את הקצפת על העוגה ונשאיר שוליים של 2 ס”מ מכל הכיוונים, לגלגול נוח ונקי.
- לגלגל לרולדה (אפשר להיעזר בנייר האפייה), נעביר את הרולדה למקפיא לשעה שעתיים להתייצבות.
לגנאש השוקולד:
- במיקרוגל לחמם מיכל השמנת מתוקה ושוקולד להמסה.
- לטרוף לרוטב חלק ואחיד ונמזוג את ציפוי השוקולד מעל הרולדה, נניח לו לזלוג על שוליה ולצפות את כולה.
הערות וטיפים
- במידה ושולי העוגה נדבקו לתבנית נחרר אותם קודם בסכין.
- לא לפחד אם העוגה נסדקת מעט במהלך הגלגול – היא עדיין תצא מקסימה.
- כדאי לרפד את צלחת ההגשה ברצועות נייר אפייה ששולפים החוצה אחרי הציפוי – כך הצלחת נשארת נקייה.
- נשמור במקרר עד ההגשה, – פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
מקור: Lee Bitton
להשאיר תגובה