הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

רולדת שוקולד מוקה ללא קמח

מתכון רולדת שוקולד

מתכון להכנת רולדת שוקולד מוקה מופלאה וטעימה.

עוגת שוקולד ללא קמח דקה מגולגלת במלית קצפת קפה מלטפת.

מתכון רולדת שוקולד

רולדת שוקולד מוקה ללא קמח

הדפסה
רולדה שמתאימה לנמנעים מגלוטן
של: לי ביטון

ציוד

  • 1 תבנית תנור בגודל 30X40 ס”מ
  • כוס מידה אוניברסלית

מרכיבים

לעוגת שוקולד:

  • 5 ביצים מופרדות בטמפרטורת חדר
  • ½ כוס סוכר 100 גרם
  • 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
  • ¼ כוס קקאו 40 גרם – ועוד מעט קמח לפיזור על נייר אפייה
  • 2 כפות קורנפלור 20 גרם

לקצפת הקפה:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ”ל
  • 2 כפיות אבקת נס קפה
  • ¼ כוס סוכר 50 גרם

לציפוי גנאש:

  • ½ מיכל שמנת מתוקה 125 גרם
  • ⅕1 חפיסה שוקולד מריר 120 גרם

שלבי הכנה

לבסיס העוגה:

  • לחמם תנור ל-170 מעלות.
  • לרפד את תבנית התנור בנייר אפייה, לשמן את הנייר ולפזר מעט קקאו מעל.
  • להקציף במיקסר חלבונים במהירות בינונית במשך דקה.
  • להוסיף את הסוכר בהדרגה (כף בכל 10 שניות) .
  • להמשיך להקציף עוד דקה אחרי סיום הוספת הסוכר לקבלת קצף מבריק וקרמי.
  • להוסיף חלמונים וסוכר וניל ונקציף לאט לאיחוד. ננפה מעל קקאו וקורנפלור ונקציף לאט עד שהתערובת אחידה.
  • לשטח את התערובת בתבנית ונאפה 15 דקות עד שהעוגה רכה וקפיצית למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
  • להכין נייר אפייה חדש על משטח העבודה ונפזר עליו מעט קקאו.
  • להוציא את העוגה מהתנור ונהפוך אותה (יחד עם נייר עליו נאפתה) על נייר האפייה החדש עם הקקאו, נכסה במגבת ונניח לצינון.

לקצפת הקפה:

  • להקציף במיקסר את מיכל השמנת מתוקה, אבקת נס קפה, והסוכר לקצפת קרמית.
  • לקלף מהעוגה את הנייר המקורי, נמרח את הקצפת על העוגה ולהשאיר שוליים של 2 ס”מ מכל הכיוונים, לגלגול נוח ונקי.
  • לגלגל לרולדה (אפשר להיעזר בנייר האפייה), להעביר את הרולדה למקפיא לשעה שעתיים להתייצבות.

לגנאש השוקולד:

  • במיקרוגל לחמם מיכל השמנת מתוקה ושוקולד להמסה.
  • לטרוף לרוטב חלק ואחיד ונמזוג את ציפוי השוקולד מעל הרולדה, להניח לו לזלוג על שוליה ולצפות את כולה.

הערות וטיפים

  • אם שולי העוגה נדבקו לתבנית נחרר אותם קודם בסכין.
  • לא להיבהל אם העוגה נסדקת מעט במהלך הגלגול – היא עדיין תצא מקסימה.
  • מומלץ לרפד את צלחת ההגשה ברצועות נייר אפייה ששולפים החוצה אחרי הציפוי – כך הצלחת נשארת נקייה.
  • שומרים במקרר עד ההגשה, – פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
מתכון רולדת שוקולד
צילום: לי ביטון

מקור: לי ביטון