מתכון להכנת רולדת שוקולד מוקה מופלאה וטעימה.
עוגת שוקולד ללא קמח דקה מגולגלת במלית קצפת קפה מלטפת.
רולדת שוקולד מוקה ללא קמח
רולדה שמתאימה לנמנעים מגלוטן
ציוד
- 1 תבנית תנור בגודל 30X40 ס”מ
- כוס מידה אוניברסלית
מרכיבים
לעוגת שוקולד:
- 5 ביצים מופרדות בטמפרטורת חדר
- ½ כוס סוכר 100 גרם
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- ¼ כוס קקאו 40 גרם – ועוד מעט קמח לפיזור על נייר אפייה
- 2 כפות קורנפלור 20 גרם
לקצפת הקפה:
- 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ”ל
- 2 כפיות אבקת נס קפה
- ¼ כוס סוכר 50 גרם
לציפוי גנאש:
- ½ מיכל שמנת מתוקה 125 גרם
- ⅕1 חפיסה שוקולד מריר 120 גרם
שלבי הכנה
לבסיס העוגה:
- לחמם תנור ל-170 מעלות.
- לרפד את תבנית התנור בנייר אפייה, לשמן את הנייר ולפזר מעט קקאו מעל.
- להקציף במיקסר חלבונים במהירות בינונית במשך דקה.
- להוסיף את הסוכר בהדרגה (כף בכל 10 שניות) .
- להמשיך להקציף עוד דקה אחרי סיום הוספת הסוכר לקבלת קצף מבריק וקרמי.
- להוסיף חלמונים וסוכר וניל ונקציף לאט לאיחוד. ננפה מעל קקאו וקורנפלור ונקציף לאט עד שהתערובת אחידה.
- לשטח את התערובת בתבנית ונאפה 15 דקות עד שהעוגה רכה וקפיצית למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
- להכין נייר אפייה חדש על משטח העבודה ונפזר עליו מעט קקאו.
- להוציא את העוגה מהתנור ונהפוך אותה (יחד עם נייר עליו נאפתה) על נייר האפייה החדש עם הקקאו, נכסה במגבת ונניח לצינון.
לקצפת הקפה:
- להקציף במיקסר את מיכל השמנת מתוקה, אבקת נס קפה, והסוכר לקצפת קרמית.
- לקלף מהעוגה את הנייר המקורי, נמרח את הקצפת על העוגה ולהשאיר שוליים של 2 ס”מ מכל הכיוונים, לגלגול נוח ונקי.
- לגלגל לרולדה (אפשר להיעזר בנייר האפייה), להעביר את הרולדה למקפיא לשעה שעתיים להתייצבות.
לגנאש השוקולד:
- במיקרוגל לחמם מיכל השמנת מתוקה ושוקולד להמסה.
- לטרוף לרוטב חלק ואחיד ונמזוג את ציפוי השוקולד מעל הרולדה, להניח לו לזלוג על שוליה ולצפות את כולה.
הערות וטיפים
- אם שולי העוגה נדבקו לתבנית נחרר אותם קודם בסכין.
- לא להיבהל אם העוגה נסדקת מעט במהלך הגלגול – היא עדיין תצא מקסימה.
- מומלץ לרפד את צלחת ההגשה ברצועות נייר אפייה ששולפים החוצה אחרי הציפוי – כך הצלחת נשארת נקייה.
- שומרים במקרר עד ההגשה, – פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
מקור: לי ביטון
להשאיר תגובה