הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

רולדת שוקולד לפסח במילוי קרם עשיר

מתכון רולדת שוקולד

מתכון להכנת רולדת שוקולד לפסח .

עוגה טעימה במילוי קרם עשיר ומפנק.

מתכון רולדת שוקולד

רולדת שוקולד לפסח

הדפסה
מתכון נוסטלגי בהכנה קלה
של: חופית אלמקייס

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית
  • כוס מדידה אוניברסלית
  • מיקסר

מרכיבים

  • 5 ביצים
  • ½ כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
  • ¼ כוס קקאו
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 מיכל של שמנת מתוקה 38% 250 מ"ל

להכנת הגנאש:

  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר 1 חפיסה
  • 1 כף ממרח לוטוס לקרם אם העוגה לא לפסח, ולזלף מעל הגנאז' לקישוט, כמו בתמונה

שלבי הכנה

  • נחמם תנור 170 מעלות.
  • נניח נייר אפייה בתבנית האפייה של התנור, משמנים אוצו ומפזרים עליו אבקת קקאו.
  • נקציף את החלבונים במיקסר, על מהירות בינונית, במשך כדקה.
  • נוסיף חצי כוס סוכר בהדרגה.
  • כף אחת בכל 10 שניות, ונמשיך להקציף עוד כדקה עד שמקבלים קצף מבריק וקרמי.
  • נוסיף את החלמונים, אחד אחד, והסוכר וניל ולהקציף לאט לאט לאיחוד.
  • נוסיף בסוף את הקקאו והקורנפלור, ולהקציף לאט עד שמקבלים תערובת אחידה.
  • נשטח את התערובת בתבנית האפייה, ולאפות בערך 15 דקות. העוגה מוכנה כשהיא רכה וקפיצית וקיסם ננעץ במרכז יוצא יבש
  • נכין נייר אפייה חדש ומפזרים עליו אבקת קקאו.
  • נוציא את העוגה שהיא חמה נהפוך אותה עם הנייר אפייה על הנייר אפייה החדש
  • נכסה את העוגה במגבת מטבח עד שיצטנן.
  • נקציף שמנת מתוקה לקצפת בקערת המיקסר, עד שהיא יציבה.
  • אפשרי: להכניס ממרח לוטוס, לערבב לאיחוד ולמרוח על גבי העוגה.
  • נגלל את העוגה לרולדה, ונניח במקפיא כשעתיים להתייצבות.

הכנת הגנאש:

  • נרתיח שמנת מתוקה, נוסיף שוקולד מריר ונמיס עד לקבלת מרקם חלק ומבריק.
  • ליצוק על העוגה, ולהגיש
מתכון רולדת שוקולד
צילום: חופית אלמקייס 

מקור: חופית אלמקייס