מתכון להכנת רולדת שוקולד לפסח .
עוגה טעימה במילוי קרם עשיר ומפנק.
![מתכון רולדת שוקולד](https://yummio.co.il/wp-content/uploads/2024/04/רולדת-שוקולד111-150x150.jpg)
רולדת שוקולד לפסח
מתכון נוסטלגי בהכנה קלה
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
- מיקסר
מרכיבים
- 5 ביצים
- ½ כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- ¼ כוס קקאו
- 2 כפות קורנפלור
- 1 מיכל של שמנת מתוקה 38% 250 מ"ל
להכנת הגנאש:
- 100 מ"ל שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד מריר 1 חפיסה
- 1 כף ממרח לוטוס לקרם אם העוגה לא לפסח, ולזלף מעל הגנאז' לקישוט, כמו בתמונה
שלבי הכנה
- נחמם תנור 170 מעלות.
- נניח נייר אפייה בתבנית האפייה של התנור, משמנים אוצו ומפזרים עליו אבקת קקאו.
- נקציף את החלבונים במיקסר, על מהירות בינונית, במשך כדקה.
- נוסיף חצי כוס סוכר בהדרגה.
- כף אחת בכל 10 שניות, ונמשיך להקציף עוד כדקה עד שמקבלים קצף מבריק וקרמי.
- נוסיף את החלמונים, אחד אחד, והסוכר וניל ולהקציף לאט לאט לאיחוד.
- נוסיף בסוף את הקקאו והקורנפלור, ולהקציף לאט עד שמקבלים תערובת אחידה.
- נשטח את התערובת בתבנית האפייה, ולאפות בערך 15 דקות. העוגה מוכנה כשהיא רכה וקפיצית וקיסם ננעץ במרכז יוצא יבש
- נכין נייר אפייה חדש ומפזרים עליו אבקת קקאו.
- נוציא את העוגה שהיא חמה נהפוך אותה עם הנייר אפייה על הנייר אפייה החדש
- נכסה את העוגה במגבת מטבח עד שיצטנן.
- נקציף שמנת מתוקה לקצפת בקערת המיקסר, עד שהיא יציבה.
- אפשרי: להכניס ממרח לוטוס, לערבב לאיחוד ולמרוח על גבי העוגה.
- נגלל את העוגה לרולדה, ונניח במקפיא כשעתיים להתייצבות.
הכנת הגנאש:
- נרתיח שמנת מתוקה, נוסיף שוקולד מריר ונמיס עד לקבלת מרקם חלק ומבריק.
- ליצוק על העוגה, ולהגיש
![מתכון רולדת שוקולד](https://yummio.co.il/wp-content/uploads/2024/04/רולדת-שוקולד43.jpg)
מקור: חופית אלמקייס
להשאיר תגובה