רולדת גבינה משגעת, שמזכירה רגים נוסטלגיים מפנקים במיוחד! מתכון קל להכנת רולדת גבינה מבצק שמרים רך ועשירה במלית גבינה קרמית ומפנקת. כל ביס יותר משגע מהשני ומומלץ להכין כמות כפולה, כי אף אחד לא יוותר על הפרוסה שלו!
רולדת גבינה נוסטלגית
רולדת גבינה משגעת, עם טעם של פעם ומלית מפנקת במיוחד
מרכיבים
- 1 קילו קמח
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות שמרים יבשים
- 150 גרם חמאה / מחמאה / מרגרינה. חתוכות לקוביות
- 3 ביצים
- 1 כוס מים פושרים
- למילוי:
- 1 חבילה גבינה טוב טעם
- 1 שמנת חמוצה
- 500 גבינה לבנה 5%
- 1 כוס סוכר
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 2 כפות קורנפלור
- 1 כף תמצית וניל
שלבי הכנה
- שמים שמרים בקערה קטנה עם כוס מים פושרים במשך 5 דקות.
- מערבבים במיקסר קמח וסוכר במשך דקה, מוסיפים בהדרגה את השמרים עם המים. ואז את הביצים והחמאה. לשים במשך 10 דקות ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
- את הגבינה הלבנה מסננים עם חיתול בד למשך שעה – לוקחים ושופכים לתוך חיתול וסוגרים אותו ושמים במסננת ומתחת קערה קטנה שהנוזלים ינזלו לשם.
- מערבבים את כל חומרי המילוי עד איחוד.
- מחלקים את הבצק ל-5 או 6 יחידות, וכל חתיכה מרדדים למלבן ושמים גבינה באמצע.
- חותכים בצדדים ומקפלים מכל צד.
- מורחים ביצה מעל הרולדות ואופים ב־170 מעלות, בתנור שחומם מראש, במשך כ־20 דקות.
קינוחים חלביים
נו, נפתח החשק לעוד?
שבועות? אירוח חלבי? או שפשוט בא לכם קינוח שנמס בפה? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!
עוד מתכונים להיטים באתר
מקור: רולדות גבינה – צפנת קורדובה
להשאיר תגובה