הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

רולדת אלפחורס עם טוויסט

מתכון רולדת אלפחורס

קבלו מתכון להכנת רולדת אלפחורס מושלמת ברכות חלומית עם מרקם מנחם.

רולדה במלית קרם עשיר עם ריבת חלב, בנוסף להמון קוקוס עסיסי מעל.

מתכון רולדת אלפחורס
צילום: פרח גבסו
מתכון רולדת אלפחורס

רולדת אלפחורס עם טוויסט

הדפסה
חווית טעמים מענגת ומיוחדת
של: פרח גבסו

ציוד

  • כוס חד פעמית לשתייה חמה
  • תבנית אפייה בינונית
  • מיקסר

מרכיבים

לרולדה:

  • 5 ביצים L שלמות
  • ½ כוס סוכר
  • 4 כפות שמן
  • ¾ כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • ריבת חלב
  • קוקוס

לקצפת:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 1 מיכל
  • 1 כף אבקת סוכר או סוכר
  • 2 כפות פודינג וניל

שלבי הכנה

  • לחמם תנור על 170 מעלות אפיה. נרפד תבנית תנור בבנייר אפיה ומשמנים מעט.
  • להקציף את הביצים שלמות עם מעט מלח למשך 5 דקות על מהירות גבוה ואז נוסיף בהדרגה סוכר (חשוב להקציף לפרק זמן ארוך עד 7 דקות עד שמתקבלת בלילה חזקה וחלקה).
  • להוריד את מהירות המיקסר למינימום ונוסיף בזרם דק את השמן.
  • להחליף את המקצף בלון לוו גיטרה ונוסיף את הקמח בהדרגה. נכבה את המיקסר ונערבב עם לקקן בתנועות קיפול עדינות.
  • לצקת לתבנית וניישר לגובה אחיד, ואז נכניס לאפייה למשך עשרים דקות.
  • אחרי האפיה נצנן מעט ונגלגל עם נייר אפיה לרול.
  • בינתיים נקציף את השמנת למרקם רך וחלק.

להרכבת הרולדה:

  • נפתח את הרולדה ונמרח ריבת חלב, ואז מעל נמרח קצפת ונגלגל הפעם בלי נייר אפיה את הרולדה לרול.
  • לפזר בנדיבות על נייר האפיה קוקוס, ונמרח ריבת חלב על כל הרולדה (בחלק החיצוני).
  • להעביר לקוקוס. נטבול היטב את כל הרולדה בקוקוס מכל הכיוונים ונעביר למגש.
  • רצוי לעטוף את הרולדה ולקרר עד שעתיים לפני ההגשה.
מתכון רולדת אלפחורס
צילום: פרח גבסו

מקור: רולדת אלפחורס – פרח גבסו

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה: “במטבח עם פרח