אין קינוח משגע יותר לשבת מרולדה מפנקת טעימה ומדהימה של גבינה עשירה שתחזיר לכם זיכרונות ילדות.
קבלו מתכון של רולדות גבינה ואוכמניות משגעות עם עטיפת בצק פריך וחלומי בצבע זהב מהמם.
רולדות גבינה ואוכמניות משגעות
מתכון של קינוח מרשים ומדהים שהכי מושלם להכנה לאהובים. איך שלוקחים ביס ראשון מתמכרים לתמיד.
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- ¼3 כוסות קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- ¼ כוס סוכר
- 2 ביצים
- 100 גרם חמאה רכה
- ⅓ כוס חלב
- ¼ כפית מלח
מלית גבינה:
- 500 גרם גבינת טוב טעם או כנען
- 2 חלמונים
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- ½ כוס סוכר
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 20 גרם חמאה מומסת
- צימוקים/אוכמניות/דובדבנים לא חייב
לסירופ סוכר:
- ½ כוס סוכר
- ¼ כוס מים
שלבי הכנה
- במיקסר או בקערה נשים 3 ורבע כוסות קמח עם כף שמרים יבשים ורבע כוס סוכר, ונערבב ביחד.
- נוסיף 2 ביצים עם 100 גרם חמאה רכה ושליש כוס חלב ונלוש ביד או במיקסר למשך 6 דקות.
- נוסיף רבע כפית מלח ונלוש עוד 5 דקות, עד שהבצק חלק ורך ונראה דביק – לא להיבהל זה מצוין. אם לא רך מוסיפים טיפונת חלב.
- נפזר חופן קמח בדפנות הקערה ונרים אותו ונעשה כדור.
- נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונכניס אותו למקרר למשך שעתיים או יותר. אפשר גם לילה.
- נוציא מהמקרר ונחלק את הבצק לשני חלקים.
- נפזר קמח על משטח ועל הבצק ונרדד חצי ראשון שהוא קר ואת החצי השני נשמור במקרר עד העבודה בו.
- נכין את מלית הגבינה על ידי ערבוב כל המרכיבים יחד.
- הבצק יהיה קשה וכך צריך לעבוד אתו. נפתח לצורה מלבנית על משטח מקומח.
- נשים חצי מהמלית באמצע לאורך, ובצדדים נחתוך פסים לרוחב. נקפל ונסגור משני הצדדים שתי וערב.
- נניח בתבנית ונכסה במגבת למשך שעה. לאחר מכן נמרח עם ביצה עם כפית חלב.
- נכניס לאפייה רגילה בתנור מחומם מראש ל-170 מעלות 35 דקות אפיה, נוציא כשהבצק זהוב ולא שחום.
- נכין מי סוכר – חצי כוס סוכר עם רבע כוס מים לבשל 6 דקות על הגז ונבריש את הגביניות שיוצאות מהתנור.
מקור: רולדות גבינה – יפה זערור
להשאיר תגובה