מתכון של רולדות מבצק פריך בשילוב טעמים משגע במלית אגוזים מקורמלים מפנקת.
מעדן נדיר וטעים שירשים את כל האהובים ויפתיע אותם בכמה הוא באמת טעים.
רולדות בצק פריך במילוי אגוזים
הרולדות האלה הם בדיוק מה שאתם צריכים!
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לבצק:
- ¼2 כוסות קמח
- 2 כפות סוכר
- 2 חלמונים
- 2 כפות שמנת או לבן, שמנת צמחית לפרווה
- 2 כפות מיץ לימון או חומץ
- קורט מלח
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות או מרגרינה 1 חבילה
- מעדן ריבת משמש למריחה על הבצק לפני אפייה
למלית:
- 500 גרם אגוזי מלך
- ¾ כוס סוכר לבן
- גרידת לימון
- מיץ מחצי לימון לא חובה
- צימוקים לזרות מעל המלית – לא חובה
שלבי הכנה
להכנת הבצק:
- בקערת המיקסר לערבב במהירות איטית כל המצרכים, כולל החמאה. למשך 3-5 דקות.
- לעטוף ולשמור במקרר מספר שעות (אפשר לשים גם ללילה).
- להוציא כ-30 דקות לפני שעובדים אתו, שיתרכך מעט, הבצק מצויין ומתמסר.
למלית:
- לחמם תנור ל-180 מעלות חום רגיל עליון תחתון (לא טורבו).
- לרסק את האגוזים גס, בפולסים במעבד מזון, ואז להעביר לקערה ולערבב עם סוכר וגרידת לימון.
- לקמח משטח עבודה, ולחלק את הבצק לרבעים, וליצור 4 כדורים.
- לעבוד כל פעם עם חלק אחד – לרדד דק, לקמח מדי פעם את משטח העבודה ועם מערוך, יוצרים מלבן מהבצק.
- למרוח כף גדושה מעדן משמש על הבצק.
- לפזר רבע ממלית האגוזים, ואם רוצים לפזר מעל צימוקים.
- לקפל מעט מימין ומשמאל ולהתחיל לגלגל לרולדה, עד הסוף.
- להניח לרוחב בתבנית תנור שטוחה, מרופדת נייר אפיה, ובמעט רווח.
- למרוח בחלמון טרוף עם כפית מים, ולסמן חתכים (לא עד הסוף).
- להכניס תבנית לאמצע התנור, ולאפות עד לקבלת צבע זהוב שחום.
- לאחר אפייה ניתן למרוח מעל סירופ קר באיזה טעם שאוהבים. מומלץ סירופ של תפוחים!
מקור: רולדות – אתי שחר
להשאיר תגובה