מתכון של רולדת ריבת חלב מרשימה למראה ובטעם משגע.
אחת העוגות הכי הנוסטלגיות שיש בצורה רולדה, בשילוב קצפת עשירה ונגיעות קוקוס!


רולדה ריבת חלב מדהימה
קינוח נוסטלגי, מרשים וטעים שמכינים בקלות!
ציוד
- מיקסר
- תבנית בינונית
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
מרכיבים
- 5 חלבונים
- ½ כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 5 חלמונים
- 3 כפות שמן
- ½ כוס קמח
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל או 2 כפות קקאו לרולדה חומה
להכנת הקצפת:
- 2 חבילות שמנת מתוקה 500 מ"ל
- 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 4 כפות סוכר
- ½ כוס חלב
שלבי הכנה
- תחילה נקציף את החלבונים במהירות גבוה.
- נוסיף לקצף את הסוכר והסוכר וניל ונמשיך להקציף.
- ננמיך מהירות ונוסיף את החלמונים והשמן ונערבל.
- לאחר מכן נוסיף קמח, אבקת אפיה אינסטנט פודינג, ונעביר את התערובת לתבנית תנור מרופדת ומשומנת.
- נניח את התבנית בתנור שחומם מראש על 180 מעלות ונאפה בערך 10 דקות.
- לאחר מכן נוציא מהתנור ונגלגל לרולדה עם הנייר (לגלגל עם הנייר אפייה עצמו).
- נכסה במגבת לחצי שעה.
הכנת הקצפת:
- נקציף את כל חומרי הקצפת לקצף אחיד וחזק.
- נפתח את הרולדה, נמרח ריבת חלב, ושכבת קצפת.
- שוב נגלגל את הרולדה ונמרח קצפת מבחוץ.
- נתחיל לקשט את העוגה בריבת חלב וכל מה שאתם אוהבים.
הערות וטיפים
לרולדה חומה נוסיף 2 כפות קקאו במקום האינסטנט פודינג בתערובת הרולדה עצמה.
ניתן למרוח נוטלה או ממרח אחר או ריבה רגילה או אפילו בלי כלום.
ניתן למרוח נוטלה או ממרח אחר או ריבה רגילה או אפילו בלי כלום.

מקור: מלי מאירוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב”
להשאיר תגובה