הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

רוזלך קריספי ומתפצח בפה (במילוי נוטלה משגע!)

מתכון רוזלך

קבלו מתכון של עוגיות רוזלך כל כך טעימות שפשוט משכרות לכם את החושים!

רוזלך חלומי שמתפצח בפה במילוי רך ומלטף של נוטלה. במתכון קל במיוחד שכל אחד יכול להכין והכי כיף לזלול ישר מהתנור!

מתכון רוזלך

רוזלך קל וטעים

הדפסה
קבלו מתכון של עוגיות רוזלך כל כך טעימות שפשוט משכרות לכם את החושים!
של: טליה ימית בן לולו

ציוד

  • כוס מדידה- חד פעמי קר
  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • 6 כוסות קמח רגיל
  • כף שמרים יבשים
  • 2 כוסות מים
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כוס שמן
  • נוטלה למריחה

שלבי הכנה

להכנת הבצק:

  • לערבב במיקסר עם וו לישה, במהירות נמוכה את הקמח, מים ושמרים.
  • להוסיף את השמן בהדרגה ונלוש במשך 5 דקות.
  • להוסיף את המלח ונגביר למהירות גבוה, נלוש כ- 5 דקות נוספות עד שהבצק מתנתק מדפנות הקערה.
  • להניח מגבת מעל הקערה ונתפיח עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • להוציא את הבצק מהקערה, נוריד את האוויר מהבצק על ידי קיפולו.
  • לחלק את הבצק ל-4 כדורים שווים, נניח את הכדורים על משטח מקומח וניתן לכדורים לתפוח בשנית.

פתיחת הבצק:

  • על גבי משטח מקומח היטב לרדד את הבצק בעזרת מערוך לצורת דף.
  • למרח שכבה דקה של נוטלה ולגלגל, חותכים לגלילים ברוחב 2 ס”מ.

אפייה:

  • לחמם תנור מראש לחום גבוה של 200 מעלות.
  • לאפה בין 20 ל-25 דקות עד שהבצק מוכן, תלוי בתנור שלכם.
מתכון רוזלך
צילום: טליה ימית בן לולו

מקור: טליה ימית בן לולו