הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

רוזלך אמיתי ומשגע ללא תוספת סוכר

מתכון רוזלך

מתכון של עוגיות רוזלך טעימות בדיוק כמו בלנדוור!

רוזלך עם בצק חלומי שמשאיר טעם ממכר של עוד ועוד!

מתכון רוזלך
צילום: מלי מאירוב

מתכון רוזלך

רוזלך אמיתי ומשגע ללא תוספת סוכר

הדפסה
בדיוק כמו של לנדוור, מעדן אמיתי ומענג
של: מלי מאירוב

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • תבנית אפיה

מרכיבים

  • 3 כוסות קמח לבן
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • ¼ כוס שמן זית
  • ¼ כפית מלח
  • 1 חבילה נוטלה 350 גרם
  • אבקת סוכר לפיזור – לא חובה

שלבי הכנה

  • לערבל את הרכיבים לבצק ביד או במקיסר בערך לכעשר דקות.
  • את המלח לשים רק חמש דקות לאחר מכן.
  • לכסות קערה במגבת ולהניח את זה שם עד להכפלת הנפח.
  • לדאוג לכך שהאוויר של הבצק ירד ורק אז לחלק את הבצק לארבעה כדורים.
  • לקמח משטח כל שהוא ולהניח את הכדורים שם ולתת לכדורים לתפוח כ-30 דקות נוספות.
  • בינתיים בזמן הזה לחמם תנור ל 230 מעלות.
  • לקחת כדור כדור ולרדד אותו שיהיו ממש ממש ממש דקיקים (על המשטח המקומח שלנו).
  • לוודאות שהבצק שלנו מנותק מהשיש ( אסור שיידבק).
  • למרוח נוטלה ולעשות רולדה.
  • לחתוך לחתיכות של 2 סנטים כל חתיכה.
  • להניח בתבנית ולהכניס לתנור לכ-10 דקות.
  • אחרי שהוצאנו את הרולדה מהתנור לפזר מעל זה אבקת סוכר.

הערות וטיפים

  • לעשות הכי דק שאפשר.
  • אסור שיהיה בתנור ליותר מעשר דקות.
  • לא לתת לרולדה להשחים יותר מידי, יש להוציא מן התנור כשהיא עוד לבנה.
  • לשים במדף אמצעי בתנור.
  • לכל מי שמשתמש בכוס חד פעמית, לעשות 4 כוסות קמח.
  • לשפוך מים בהדרגתיות.
מתכון רוזלך
צילום: מלי מאירוב

מקורמלי מאירוב

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב