קבלו מתכון של רוגלך פרווה – עסיסי רך וטעים בטירוף ובכלל לא יבש. והפעם מתכון פרווה!
אפשר להכין בצק עכשיו ולהכניס לתפיחת לילה למקרר ורק למחרת לעבוד עליו!
רוגלך פרווה
קבלו מתכון מושלם של רוגלך עסיסי רך בטירוף ובכלל לא יבש. והפעם בגרסת פרווה!
ציוד
- כוס מדידה/חד פעמי לשתייה חמה
מרכיבים
בצק:
- 3 כוסות קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 5 כפות סוכר
- 1 ביצה
- ¾ כוס מים
- ¼ כוס שמן
- 1 כפית תמצית וניל
למילוי:
- 5 כפות קקאו
- 4 כפות שוקולית
- 1 כפית קינמון
- 5 כפות סוכר
- 7 כפות שמן
מריחה לפני אפייה:
- ביצה עם כפית מים
למריחה אחרי אפייה:
- 1 כוס סוכר
- ¾ כוס מים
שלבי הכנה
- בקערת המיקסר או בלישה ביד נשים את חומרי הבצק ונערבב.
- ללוש עד שהבצק גמיש ורך, ואם צריך נוסיף מים בטיפות, בערך 8 דקות.
- לפזר עם היד קצת קמח בדפנות הקערה ונרים את הבצק ונניח בקערה משומנת קלות.
- לכסות לתפיחה של שעה וחצי.
למילוי:
- בקערה לערבב את חומרי המילוי לתערובת משחתית (לא על הגז) ונניח בצד.
- לרדד את הבצק למרובע דק על משטח טיפה משומן.
- למרוח על כל הבצק את המלית ונקפל לשניים.
- לרדד שוב קצת למלבן כדי לדקק.
- לחתוך משולשים ונגלגל מהחלק הרחב לשפיץ.
- להניח בתבנית נכסה במגבת שעה.
- למרוח ביצה עם כפית מים ונכניס לתנור 175 מעלות אפייה רגילה במשך 25 דקות.
- להבריש שיוצא מהתנור במי סוכר (שמורכבים מכוס סוכר ושלשת רבע כוס מים).
- נבשל עד רתיחה ואז עוד 5 דקות לקרר.
מקור: מלי מאירוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב”
להשאיר תגובה