מתכון להכנת קרקרים ביתיים נהדרים, קלילים להכנה.
קרקרים ללא גלוטן וללא חומר משמר שמשדרגים בגרעינים.


קרקרים ללא גלוטן פריכים וממכרים
קרקרים ביתיים קלים ומעולים
ציוד
- כוס חד פעמי קר
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 כוס קמח שקדים
- 1 כוס קמח חומוס
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 חבילה חמאה 100 גרם – רכה
- 2 כפות שמן
- ½ כוס
- 1 כפית מלח
- 1 חופן גבינה צהובה מגורדת
לציפוי:
- גרעיני חמנייה
- שומשום
- בצל יבש
שלבי הכנה
- בקערה לערבב כוס קמח שקדים, כוס קמח חומוס, שקית אבקת אפיה, 100 גר' חמאה רכה, 2 כפות שמן, חצי כוס מים, כפית פלטה מלח, חופן פתיתי גבינה צהובה.
- נלוש את הבצק ונכניס למקרר לשעה, ונכסה בניילון.
- לאחר שעה להוציא ולרדד עם מערוך בין 2 ניירות אפיה.
- לפזר מעל גרעיני חמנייה, שומשום, בצל יבש וכל מה שאתם אוהבים.
- לרדד שוב כאשר נייר האפייה מעל הבצק ולהעביר לתבנית עם הנייר האפייה התחתון.
- לסמן עם סכין את החיתוכים ולהכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות כחצי שעה, עד שמזהיב.

מקור: קרקרים ללא גלוטן מתכון מאת: dery.kitchen
איזה קמח אפשר לשים במקום קמח קוקוס?
היי אסנת,
כאן אין קמח קוקוס אלא קמח חומוס וקמח שקדים. תוכלי להשתמש רק בקמח חומוס או רק בקמח שקדים, אך אנחנו ממליצים לעבוד בדיוק לפי המתכון כדי לקבל את התוצאה הרצויה.
בהצלחה!
האם ניתן לוותר על הגבינה?
נשמע מעניין האם אפשר להפוך את זה לפרווה
היי רונית,
אפשר שמן (לשים שליש פחות בכמות) או מחמאה.
בהצלחה!
היי
מה אפשר לשים במקום חמאה?
לטבעונים…?
היי עידית,
אפשר לשים שמן (שליש פחות מהחמאה) או מחמאה.
בהצלחה!