קרואסונים משגעים ורכים שאי אפשר להפסיק לאכול.
קבלו מתכון של קרואסון שמרים ביתי ומושלם אווריריות רכות ומופלאות.
קרואסון שמרים שוקולד עננים
מספק חווית טעמים עשירה ומענגת במיוחד
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לבצק:
- 1 קילו קמח לחלה חברת שטיבל
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות שמרים
- 2 ביצים שלמות
- 200 גרם חמאה 1 חבילה בטמפרטורת החדר
- 2 כוסות חלב
- קמצוץ מלח
למילוי:
- שוקולד מריר או חלב 100 גרם
לסירופ:
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
שלבי הכנה
- ללוש למשך לפחות 10 דקות במיקסר את כל מרכיבי הבצק.
- נתפיח התפחה כפולה. אפשר גם לילה במקרר.
- נחלק לכדורים וכל כדור פותחים לצורת עיגול וחתכים באמצע. לרבע ומשולש.
- נמלא בפס שוקולד חלב/מריר ומגלגלים.
- נמרח מעל ביצה, ונסדר בתבנית במרווחים. נתפיח שעה וחצי.
- נכניס לאפייה בתנור שחומם על 190 מעלות למשך 20 דקות בערך, עד להזהבה.
- נוציא ונמרח בסירופ סוכר שמרתיחים לפני כן.
מקור: קרואסון שוקולד – יפה זערור
לכמה כדורים מחלקים? לכמה משולשים מחלקים כל כדור? שמרים יבשים? אם מתפיחים לילה במקרר עדיין התפחה כפולה?
היי,
מחלקים ל-24 כדורים, אבל אפשר פחות או יותר, תלוי בגודל של הקרואסון שאוהבים.
בסרטון הזה תוכלי לראות איך מכינים את הקרואסונים.
השמרים יבשים, ואין צורך בהתפחה כפולה אם מתפיחים במהלך הלילה.
בהצלחה 🙂
מה התחליף לבצק פרווה(במקום חלב)?
היי תיקי,
אפשר להשתמש בכל חלב צמחי במקום, אנחנו ממליצים על חלב שיבולת שועל. הוא מתקתק ואין לו טעם לוואי בכלל.
בהצלחה!