מתכון להכנת קרואסון שוקולד פרווה ברכות מושלמת.
טעם הקלאסי והעשיר של הקוראסון עם המון שוקולד בפנים.
קרואסון שוקולד פרווה מקצועי
מתכון מעולה בהכנה קלה
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמרים
- 2 ביצים
- ½ כוס שמן
- ½ כוס סוכר
- 1 כוס מים פושרים + רבע עד חצי כוס נוספים
- ¼ כפית מלח
למילוי:
- קוביות שוקולד או כל מילוי אחד שאוהבים
לסירופ:
- ½ כוס מים
- ¼ כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 כף מיץ לימון
שלבי הכנה
- לערבב את הקמח ושמרים, ואז מוסיפים סוכר, ביצים, שמן, וכוס מים. ולערבל לכמה דקות.
- לבדוק אם צריך עוד רבע כוס או יותר מים, ולהוסיף כל פעם קצת.
- לבסוף מוסיפים מלח ולערבל 5 דקות.
- הבצק צריך להיות חלק וגמיש ממש מעט דביק.
- לשמן את היד ולעגל את הבצק בקערה, לשמן מעט מלמעלה ובדפנות.
- להכניס לשקית ולכסות במגבת מעל, ולהתפיח במזג אוויר הזה לפחות שעה וחצי.
- להוריד נפח בעדינות, להעביר למשטח מקומח קלות, ולחלק ל-3 כדורים.
- כל כדור לרדד לעיגול, ואז לחתוך 8 משולשים.
- להניח קוביית שוקולד בצד הרחב.
- בשפיץ המשולש לעשות 2 חריצים עם סכין או גלגלת (כמו בתמונה), ומגלגלים לקרואסון.
- להניח על נייר אפיה ומתפיחים 30 דקות.
- אחרי התפחה להבריש בביצה עם כפית מים וכפית סוכר.
- אפשר גם לפזר מעט שוקולד מעל או שומשום.
- להכניס לאפייה ב-190 מעלות עד להזהבה.
- איך שהם יוצאים להבריש בסירופ קר.
להכנת הסירופ :
- להביא לרתיחה את הכל ולבשל כמה דקות.
- לקרר היטב.
- אפשר גם לאפות כעוגות.
מקור: קרואסון שוקולד פרווה מקצועי – חני קונאשוילי
להשאיר תגובה