הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

קרואסון שוקולד פרווה מקצועי

מתכון קרואסון שוקולד

מתכון להכנת קרואסון שוקולד פרווה ברכות מושלמת.

טעם הקלאסי והעשיר של הק‎וראסון עם המון שוקולד בפנים.

מתכון קרואסון שוקולד

קרואסון שוקולד פרווה מקצועי

הדפסה
מתכון מעולה בהכנה קלה
של: חני קונאשוילי

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים
  • 2 ביצים
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כוס מים פושרים + רבע עד חצי כוס נוספים
  • ¼ כפית מלח

למילוי:

  • קוביות שוקולד או כל מילוי אחד שאוהבים

לסירופ:

  • ½ כוס מים
  • ¼ כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כף מיץ לימון

שלבי הכנה

  • לערבב את הקמח ושמרים, ואז מוסיפים סוכר, ביצים, שמן, וכוס מים. ולערבל לכמה דקות.
  • לבדוק אם צריך עוד רבע כוס או יותר מים, ולהוסיף כל פעם קצת.
  • לבסוף מוסיפים מלח ולערבל 5 דקות.
  • הבצק צריך להיות חלק וגמיש ממש מעט דביק.
  • לשמן את היד ולעגל את הבצק בקערה, לשמן מעט מלמעלה ובדפנות.
  • להכניס לשקית ולכסות במגבת מעל, ולהתפיח במזג אוויר הזה לפחות שעה וחצי.
  • להוריד נפח בעדינות, להעביר למשטח מקומח קלות, ולחלק ל-3 כדורים.
  • כל כדור לרדד לעיגול, ואז לחתוך 8 משולשים.
  • להניח קוביית שוקולד בצד הרחב.
  • בשפיץ המשולש לעשות 2 חריצים עם סכין או גלגלת (כמו בתמונה), ומגלגלים לקרואסון.
  • להניח על נייר אפיה ומתפיחים 30 דקות.
  • אחרי התפחה להבריש בביצה עם כפית מים וכפית סוכר.
  • אפשר גם לפזר מעט שוקולד מעל או שומשום.
  • להכניס לאפייה ב-190 מעלות עד להזהבה.
  • איך שהם יוצאים להבריש בסירופ קר.

להכנת הסירופ :

  • להביא לרתיחה את הכל ולבשל כמה דקות.
  • לקרר היטב.
  • אפשר גם לאפות כעוגות.
מתכון קרואסון שוקולד
צילום: חני קונאשוילי

מקור: קרואסון שוקולד פרווה מקצועי – חני קונאשוילי