קבלו מתכון של קרואסון ביתי משגע שמכינים בקלות ומתמכרים מהר! לא פותחים יום בלי קרואסון מפנק!
מתכון קל וכיפי להכנה שלא ישאיר לכם מקום להתעצל ואחרי שתטעמו תתמכרו מהר כל כך.
קרואסון ביתי מבצק משגע ונוח
מתכון קל וכיפי להכנה שלא ישאיר לכם מקום להתעצל ואחרי שתטעמו תתמכרו מהר כל כך.
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 1 קילו קמח תופח
- 1 כף שמרים
- ½ כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- ½ כוס שמן
- 3 ביצים L
- 2 חבילות חמאה 200 גרם/מחמאה לפרווה רכה
- ½2 כוסות מים פושרים
- ¼ כפית מלח
- 1 חבילה חמאה רכה 100 גרם – למריחה
לסירופ:
- 2 כוסות סוכר
- ½1 כוס מים
- 1 כף מיץ לימון טרי
למילוי קינמון:
- 1 חבילה חמאה מומסת 100 גרם
- 2 כפות קינמון טחון
- 3 כפות סוכר
שלבי הכנה
- לשים את השמרים עם 2 כוסות המים וכף סוכר, נערבב ונחכה להתפחה.
- לשים את הקמח ואת שאר המצרכים חוץ מהמלח נתחיל ללוש עד להטמעה הסדר ונערבב עד להטמעה.
- כשהבצק נפרד מהדפנות לעצור ונפזר מעל את המלח ונשים שוב עד לקבלת בצק נעים ולא דביק.
- לפזר מעט קמח ונתפיח כחצי שעה.
- מורידים נפח ונרדד ולמרוח חמאה רכה, נקפל כמו ספר ונרדד מעט ונכניס למקרר עטוף בניילון נצמד.
- אחרי שעה שוב להוציא, נחצה ל-4 , נרדד ויוצרים רוגלעך או קרואסונים או רולדה.
- להתפיח שוב על תבנית אפייה ואופים על 180 מעלות עד להזהבה.
- למרח סירופ, להכנת הסירופ נבשל את הרכיבים על הגז עד לקבלת סירופ.
למילוי קינמון:
- לערבב את הקינמון והסוכר יחד עד לאיחוד.
- את החמאה למרוח על הבצק בנדיבות ומעל נפזר את תערובת הקינמון.
- להבריש ונכסה את כל הבצק. נגלגל לרולדה ונחתוך וניצור שושנה ונניח להתפחה.
- למרח ביצה טרופה עם מעט מים וסוכר וניל.
מקור: עינת חנניה
תגידי, הכמות של החמאה לא מפריעה לך?
היי אורי,
כל מתכון לקרואסון יכיל הרבה מאוד חמאה, זה חלק מהטעם והמרקם המטריף של המאפה האהוב הזה 🙂
לפי הכותרת…נראה פטנט חדש קל ופחות חמאה מהרגיל….ואז בום…כמו כל בצק….אז פחות להתלהב !!!
היי כרמית,
ניסית את המתכון?
נשמח לתגובתך 🙂
שמרים יבשים או טריים?
היי,
כאן יבשים אבל אפשר גם טריים, פשוט לשים טיפה פחות.
בהצלחה 🙂