קציצות עוף מטוגנות וטעימות, בנוסח תוניסאי! מתכון לקציצות עוף שמכינים במהירות ובקלות וכל המשפחה תתמכר עוד לא תספיקו לסיים לטגן והן יתחסלו!
מנה עיקרית וטעימה שלא צריך תוספת ליד! בטוח שאם טעמתם קציצות טוניסאיות פעם, אתם ודאי יודעים שממש כדאי לכם להכין אותם!
קציצות עוף תוניסאיות רכות
ציוד
- מחבת לטיגון
מרכיבים
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 2 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה
- 2 ביצים מבושלות-קשות, חתוכות לקוביות
- ½ כוס סולת
- 1 צרור כוסברה קצוצה. אפשר במקום – פטרוזיליה/שמיר
- ½1 כפיות מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית פפריקה
שלבי הכנה
- נערבב את כל הרכיבים עד קבלת עיסה אחידה.
- נוסיף מלח לפי הטעם.
- ניצור קציצות בצורה של קובה ונטגן בשמן עמוק.
הערות וטיפים
לאוהבי החריף – אפשר להוסיף לעיסה מעט צ’ילי חריף.
מקור: Miri Golani
אפשר בלי סולת?
היי,
אפשר בלי, בהצלחה!
אפשר עם בשר טחון במקום עוף?
היי יפעת,
כמובן! בתיאבון ושבת שלום 🙂
אצלנו בבית המתכון כלל תפוחי אדמה ובבצל מגרורדים סחוטים ותוספת של ביצה רכה אפשר היה להוסיף שתי פרוסות לחם סחוטות והתוצאות היו מרשימות למדי אגב בתיבלון הוספנו מעט כורכום ופפריקה מתוקה וחריפה .בתיאבון.
היי אברהם,
תודה רבה ששיתפת אותנו בניסיון האישי שלך מהבית!!
לא צוין כמה מעלות בתנור / טוסטר
טורבו?
היי שירה,
180 מעלות באפייה רגילה, אפשר עד 200 גם.
בהצלחה!
לא שמים בצל?
היי סימה,
במתכון הזה אין בצל אבל את מוזמנת להוסיף 🙂
שבת שלום!