קציצות עוף עם אפונה וכרפס, ארוחה מפנקת לכל המשפחה שקל להכין ולא דורשת הרבה זמן הכנה! ארוחה מזינה, המכילה ערכים תזונתיים גבוהים ומשתלבת נהדר עם אורז וסלט עשיר בצד. ארוחה קלאסית שתמיד כיף לאכול ולהתפנק!
קציצות עוף עם אפונה וכרפס
מתכון קל ומהיר להכנת קציצות עוף עם אפונה וכרפס
מרכיבים
- 1 שקית אפונה קפואה 600 גרם
- 5 גבעולי סלרי חתוכים
- 1 בצל חתוך לטיגון
לקציצות:
- 1 קילו חזה עוף טחון עם שאר הרכיבים
- 1 גזר
- 1 בצל
- 1 תפוחי אדמה
- 4 עלים של סלרי
- 1 חבילת פטרוזיליה
- 3 כפות קמח מצה או פירורי לחם רגילים לא מוזהבים
- 2 ביצים
- 1 בצל קצוץ ומטוגן
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כף מרק עוף פרווה
- ¼ כפית קינמון
- ¼ כפית גריל עוף
- ¼ כפית כרכום
- 2 כפות שמן
שלבי הכנה
- לשים היטב את רכיבי הקציצות ומעבירים למקרר ל־15 דקות.
- מטגנים בצל חתוך עם 3 כפות שמן עד שקיפות, מוסיפים סלרי ומערבבים.
- מוסיפים אפונה, מערבבים ומתבלים: 1 כף כורכום, 1 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור.
- מוסיפים 2 כוסות מים רותחים וכף מרק עוף.
- מבשלים במשך כ־ 20 דקות, מוסיפים את הקציצות מעל ומבשלים, ללא מכסה, עד אידוי הנוזלים.
מקור: אורה ארגוב
להשאיר תגובה