הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

קציצות עוף עם אפונה וכרפס מושלם לשבת

קציצות עוף עם אפונה וכרפס
צילום: אורה ארגוב

קציצות עוף עם אפונה וכרפס – מתכון פשוט להכנה לארוחה מלאה ומענגת במיוחד לשבת! ארוחה עם ניחוח של בית, נחמה והמון־המון אהבה. ארוחה שכולם כל כך אוהבים שאף אחד לא יפסיק לאכול לפני שייגמר הביס האחרון בסיר!

ארוחה שכולם כל כך אוהבים שאף אחד לא יפסיק לאכול לפני שייגמר הביס האחרון בסיר!

קציצות עוף עם אפונה וכרפס

קציצות עוף עם אפונה וכרפס

הדפסה
ארוחה שכולם כל כך אוהבים שאף אחד לא יפסיק לאכול לפני שייגמר הביס האחרון בסיר!
של: אורה ארגוב

מרכיבים

  • 1 שקית אפונה קפואה 600 גרם
  • 5 גבעולי סלרי חתוכים
  • 1 בצל לטיגון חתוך

לקציצות:

  • 1 קילו חזה עוף טחון ביחד עם שאר המרכיבים
  • 1 גזר
  • 1 בצל
  • 1 תפוחי אדמה
  • 4 עלים של סלרי
  • 1 חבילת פטרוזיליה
  • 3 כפות קמח מצה או פירורי לחם רגילים לא מוזהבים
  • 2 ביצים
  • 1 בצל מטוגן קצוץ
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כף מרק עוף פרווה
  • ¼ כפית קינמון
  • ¼ כפית גריל עוף
  • ¼ כפית כרכום
  • 2 כפות שמן

שלבי הכנה

  • נלוש היטב את מרכיבי הקציצה ולתת מנוחה במקרר ל-15 דקות.
  • נטגן בצל חתוך עם 3 כפות שמן עד לשקיפות ונוסיף את הסלרי החתוך.
  • נערבב ונוסיף את האפונה ושוב נערבב ונתבל: 1 כף כורכום, 1 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור.
  • נוסיף 2 כוסות מים רותחים ואז נוסיף 1 כף מרק עוף.
  • לתת בישול של 20 דקות ואז נוסיף את הקציצות מעל ונמשיך לבשל לא לכסות עד גמר הנוזלים.
קציצות עוף עם אפונה וכרפס
צילום: אורה ארגוב

מקור: אורה ארגוב