מתכון קל של קציצות עוף משגעות ברוטב טעים ומתקתק, שהילדים יבקשו תוספת! מתכון קל ומושלם להכנה גם בימים עמוסים וכל ביס פינוק גדול! מנה נהדרת לארוחת צהריים מפנקת לכל המשפחה ומשתלבת נהדר עם כל תוספת שתבחרו!
קציצות עוף ברוטב שילדים אוהבים
מרכיבים
לקציצות:
- ½ קילו חזה עוף טחון
- 3 כפות פירורי לחם מתובלים
- 1 ביצה
- ½ כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 בצל מגורד בפומפייה וסחוט מנוזלים
- 3 שיני שום כתושות
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חופן כוסברה קצוצה
- עלי כרפס קצוצים בלי גבעולים – לפי הטעם
- ¼ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
- ¼ כפית בהרט
- ¼ כפית תבלין לקציצות
- ¼ כפית פפריקה מתוקה
- כורכום לפי הטעם
להכנת הרוטב:
- 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
- 1 גמבה גדולה חתוכה לרצועות
- 1 סלסלה של פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות
- ½2 כוסות מים רותחים מעורבבים עם תבלינים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- מרק עוף
- ½ כפית כורכום
- 1 פלפל שאטה גרוס
- ½ כף פפריקה מתוקה
שלבי הכנה
לקציצות:
- מעבדים הכל יחד היטב ומעבירים למקרר לשעה לספיגת טעמים והתייצבות.
לרוטב:
- מטגנים בצל עם מעט שמן עד השחמה, מוסיפים גמבה ומטגנים במשך כשתי דקות.
- מוסיפים פטריות ומטגנים עוד כמה דקות.
- מערבבים מים בקערה קטנה עם כל התבלינים של הרוטב, יוצקים לסיר ומביאים לרתיחה.
- משמנים את הידיים, מגלגלים כדורים, מועכים טיפה כל כדור ומכניסים לסיר.
- מנמיכים א חום הבישול ומבשלים במשך כחצי שעה עד שהרוטב מצטמצם. (מדי פעם לנער את הסיר)
- שתי דקות לקראת סוף תהליך הבישול מוסיפים כחצי צרור פטרוזיליה קצוצה.
מקור: סוניה סאני בן הרוש
אני מכינה את הקציצות כל שבוע.. דרישת הקהל גבוה מאד.
אחד המתכונים השווים❤️תודה
היי אורלי,
איזה כיף לדעת שאתם נהנים מהקציצות הנהדרות האלה!
נשמח לראות תמונה אם יש לך בקבוצת הפייסבוק שלנו 🙂