קציצות עוף ברוטב פטריות טעים, שקל להכין וכל המשפחה תזלול! מתכון פשוט לארוחה מפנקת במיוחד שאפשר להגיש לצד כל תוספת ולצד כל סלט. מנה עיקרית עשירה, שגם מי שלא אוהב פטריות ישמח לאכול! מנה שכדאי להכין בהקדם.
קציצות עוף ברוטב פטריות
מתכון קל לקציצות עוף ברוטב פטריות משגע
מרכיבים
- ½ קילוגרם חזה עוף טחון
- 1 גזר
- 1 תפוחי אדמה
- 1 בצל
- צרור פטרוזיליה
- ביצה
- 3 כפות קמח מצה או פירורי לחם
- חבילה פטריות
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- קורט קינמון
- ¼ כפית כרכום
- ¼ כפית בהרת
- 2 כפות שמן
- 2 כפות טריאקי
שלבי הכנה
- טוחנים חזה עוף עם בצל אחד, גזר אחד, תפוח אדמה אחד, חופן פיטרוזליה (לקצוץ)
- מוסיפים ביצה, שלוש כפות קמח מצה או פירורי לחם רגילים
- מתבלים עם 1 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור ,קורט קינמון, 1/4 כפית כרכום, 1/4 כפית בהרת ושתי כפות שמן
- מערבבים טוב טוב ולתת מנוחה 15 דקות במקרר
- מטגנים 2 בצלים חתוכים לשרוכים עם 2 כפות שמן עד הזהבה.
- מוסיפים פטריות, מתבלים ב: כף אחת מרק בצל ,כף אחת כרכום, שתי כפות רוטב טריאקי, מעט פלפל שחור, וקורט קינמון
- מערבבים ומוסיפים כוס מים.
- משמנים ידיים ויוצרים קציצות, מניחים בסיר לבישול עד גמר הנוזלים על להבה נמוכה (בערך כחצי שעה).
להשאיר תגובה