מתכון להכנת קציצות עוף ברוטב טעימות במיוחד.
קציצות עוף ברוטב מנה מעולה ומפנקת! מומלץ להכין!
קציצות עוף ברוטב משגע שילדים אוהבים
קציצות שכל הילדים אוהבים
ציוד
- סיר
מרכיבים
קציצות:
- ½ קילו חזה עוף טחון
- 2 בצלים
- 1 תפוח אדמה בינוני
- 2 ביצים
- 3 כפות פירורית מתובלת
- מלח לפי הטעם
- בהרט מעט
- פלפל שחור לפי הטעם
- פטרוזיליה לפי הטעם
רוטב:
- 3 בצלים
- 1 כף רוטב טריאקי
- 1 כף סילאן
- 1 כפית כורכום
- ½ 1 כוסות מים רותחים
- מעט מרק עוף
- פלפל שחור גרוס לפי הועם
שלבי הכנה
קציצות:
- לגרד את התפוח אדמה והבצלים .
- לערבב עם שאר המצרכים וקורצים עיגולים קטנים ומטגנים בשמן עמוק.
רוטב:
- לחתוך את הבצלים דק ולטגן, כשהבצל משחים נוסיף רוטב טריאקי וסילאן , כורכום וכחצי כוס מים רותחים עם מעט מרק עוף.
- לבשל על אש קטנה כדי שהבצל ימשיך להפריש נוזלים והרוטב יעשה סמיך.
- להוסיף את הקציצות, ועוד ככוס מים רותחים עם מעט מרק עוף.
- לפזר פלפל שחור גרוס ונבשל לכעשרים דקות על אש נמוכה – נפזר בסיום פטרוזיליה לקישוט.
מקור: אילנית כרבי
וואוו נראה מעלף !!! מה אפשר לשים במקום טריאקי ?
היי לינדה,
אפשר להשתמש ברוטב סויה במקום או לוותר לגמרי.
בהצלחה!
היי
האם חייבים לטגן? אני בדרך כלל ממעטת באכילת מטוגנים.
היי רחל,
אפשר לאפות בתנור ב-180 מעלות, לרסס עם מעט שמן ולהניח על נייר אפייה.
בהצלחה 🙂