הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

קציצות עוף ברוטב מבושלות

מתכון קציצות עוף

קבלו מתכון של קציצות עוף ברוטב משגע, שישדרג לכם את הארוחה.

קציצות עוף ברוטב – אחת המנות העיקריות שהילדים הכי אוהבים!

מתכון קציצות עוף

קציצות עוף ברוטב מבושלות

הדפסה
מתכון מעולה של קציצות ברוטב זיתים ולימון כבוש.
של: דורית אלישע

ציוד

  • סיר סוטז'

מרכיבים

  • ½ קילו חזה עוף טחון
  • 2 בצלים
  • 4 שיני שום
  • 1 קופסא זיתים ללא חרצנים – 560 גרם
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 גזרים חתוכים לפרוסות
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • 1 ביצה
  • 1 כף קמח מצה או פרורי לחם
  • 3 כפות סלרי קצוץ
  • 2 כוסות מים
  • 5 פרוסות לימון כבוש
  • 1 קורט מלח
  • ½ קורט פלפל שחור
  • 1 כפית כורכום
  • 1 קורט כמון

שלבי הכנה

קציצות:

  • לערבב היטב ונניח שעה במקרר – חזה טחון עם בצלים קצוצים, שום, פטרוזיליה, ביצה, קמח מצה או פירורי לחם, מלח ופלפל, קורט כורכום וקורט כמון.
  • את הזיתים לשטוף ולסנן 3 פעמים. ולשים בצד.

רוטב:

  • בסיר סוטז' לחמם שמן זית לטגן גזר ושני שיני שום ולהוסיף את הזיתים ואת הלימון כבוש.
  • לתבל את הרוטב במלח, פלפל, כורכום, ולהוסיף סלרי קצוץ ומים להרתיח ואת הקציצות.
  • לבשל על להבה נמוכה חצי שעה.
מתכון קציצות עוף
צילום: דורית אלישע

מקורדורית אלישע