קבלו מתכון של קציצות עוף ברוטב משגע, שישדרג לכם את הארוחה.
קציצות עוף ברוטב – אחת המנות העיקריות שהילדים הכי אוהבים!
קציצות עוף ברוטב מבושלות
מתכון מעולה של קציצות ברוטב זיתים ולימון כבוש.
ציוד
- סיר סוטז'
מרכיבים
- ½ קילו חזה עוף טחון
- 2 בצלים
- 4 שיני שום
- 1 קופסא זיתים ללא חרצנים – 560 גרם
- 2 כפות שמן זית
- 2 גזרים חתוכים לפרוסות
- ½ צרור פטרוזיליה
- 1 ביצה
- 1 כף קמח מצה או פרורי לחם
- 3 כפות סלרי קצוץ
- 2 כוסות מים
- 5 פרוסות לימון כבוש
- 1 קורט מלח
- ½ קורט פלפל שחור
- 1 כפית כורכום
- 1 קורט כמון
שלבי הכנה
קציצות:
- לערבב היטב ונניח שעה במקרר – חזה טחון עם בצלים קצוצים, שום, פטרוזיליה, ביצה, קמח מצה או פירורי לחם, מלח ופלפל, קורט כורכום וקורט כמון.
- את הזיתים לשטוף ולסנן 3 פעמים. ולשים בצד.
רוטב:
- בסיר סוטז' לחמם שמן זית לטגן גזר ושני שיני שום ולהוסיף את הזיתים ואת הלימון כבוש.
- לתבל את הרוטב במלח, פלפל, כורכום, ולהוסיף סלרי קצוץ ומים להרתיח ואת הקציצות.
- לבשל על להבה נמוכה חצי שעה.
להשאיר תגובה