קציצות עדשים אפויות, עשירות בחלבון ובערכים תזונתיים גבוהים, שמומלץ לצרוך בתפריט השבועי. מתכון קל לקציצות טעימות וממכרות, שלא חייבים להיות צמחונים כדי ליהנות מהן! מושלמות להגשה עם כל תוספת או סלט שתבחרו!
קציצות עדשים אפויות
ציוד
- מעבד מזון
- תבנית עם נייר אפייה משומן
מרכיבים
- ½2 כוסות עדשים ירוקות
- 1 בצל
- 2 שיני שום
- חופן פטרוזיליה
- 2 גזרים
- 3 כפות שיבולת שועל או פירורי לחם
- 3 ביצים
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
שלבי הכנה
- משרים את העדשים בקערה עם מים במשך לילה, שוטפים ומסננים ממים.
- מעבירים למעבד מזון וטוחנים דקע ם בצל, שום ופטרוזיליה.
- מגרדים את הגזרים בפומפייה ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לגזרים את התערובת ממעבד המזון, שיבולת השועל, מלח, פלפל שחור וביצים ומערבבים היטב.
- מעבירים את העיסה למקרר ל־20 דקות.
- יוצרים קציצות, מניחים בתבנית עם נייר אפייה משומן, ומשמנים את הקציצות מעט מלמעלה.
- אופים בתנור ב־180 מעלות במשך כ־25 דקות או עד הזהבה.
מקור: אילנה לוי
מוזמנים לעקוב בדף: אילנה לוי מתכונים
להשאיר תגובה