קציצות מפרום ללא תפוחי אדמה, מפרום טריפוליטאי אורגינל וטעים – הכי להיט ברשת!
קציצות מפרום אילנית בניזרי ללא תפוחי אדמה, לא התחשק לה להוסיף תפוחי אדמה יום אחד והיא החליטה להכין בלי. המפרום יצא משגע, ממש קציצות ברוטב, אבל מתובלות כרואי למפרום אורגינל וטעימות ברמות בלתי מוסברות!
מתכון קל מאוד להכנה של קציצות מפרום שאפשר להכין גם ללא הרוטב והן יוצאות משגעות! מאז הפעם הראשונה שהכנתי למשפחה, הם ממש דורשים שאכין להם את הקציצות בכל שבוע, והן כל כך טעימות שאני לא באמת מתנגדת.
קציצות מפרום ללא תפו”א משגעות
מרכיבים
קציצה:
- ½ קילו בשר בקר טחון
- 1 בצל מגורד
- 1 חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1 גבעול סלרי קצוץ דק דק
- עלי סלרי קצוצים – לפי הטעם
- 2 כפות שמן
- 3 כפות פירורי לחם
- 1 ביצה
- מלח קורט
- 1 כפית בהרט מרוקאי/ראס אל חנות
- ½ כפית תבלין למפרום למי שיש
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה
- 2 כפות סודה מוגזת מבקבוק לשתייה
- 1/2 כוס קמח מנופה לטבילת הקציצות לאחר הכנתם
בלילת ביצה:
- 1 ביצה טרופה
- מלח מעט
- 1 כפית רסק עגבניות
- 3 כפות מים
רוטב:
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 עגבניות מגורדות
- 5 ענפי סלרי ללא הגבעול
- 1 כפית בהרט
- קינמון לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- מלח קורט
- 2 כוסות מים
- 1 כף אבקת מרק עוף
שלבי הכנה
הכנת הקציצה:
- לערבב היטב את מרכיבי הקציצה ולהכניס למקרר לשעה.
- להכין צלחת עם חצי כוס קמח מנופה.
- מכינים צלחת עם ביצה טרופה ,מעט מלח ,כפית רסק עגבניות ו 3 כפות מים, לטרוף את הכל ביחד.
- לחמם מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק.
- לגלגל קציצות ולמעוך מעט עם היד. לטבול בקמח ואז בבלילת הביצה לטגן כמה דקות מכל צד ולהניח בנייר סופג.
להכנת הרוטב:
- בסיר רחב ושטוח, לטגן בצל עד להזהבה, להוסיף את השום כתושות לטיגון קצר, פפריקה מתוקה, רסק עגבניות. לטגן קלות,
- להוסיף את העגבניות המגורדות, ענפי סלרי ללא הגבעול, בהרט ,מעט קינמון, פלפל שחור גרוס, מלח ו-2 כוסות מים רותחים עם אבקת מרק עוף.
- לערבב היטב ולהוסיף את הקציצות על הרוטב שהוא מבעבע, לנענע את הסיר, לבשל חצי שעה להבה בינונית.
- להסיר מכסה לבשל לעוד 5 דקות ללא מכסה.
- ניתן לעטר בכוסברה קצוצה.
איני מבינה מדוע הקוד שנתקבל באימייל אינו מתקבל כקוד אימות.
ככה לא מכינים מפרום טריפוליטאי…
סליחה..
יש כל כך הרבה לתקן במתכון שעדיף..ללמוד מחדש אצל מישהי שיודעת
היי אליהו,
אנחנו מאמינים שיש דרכים רבות להכין מפרום, ולכן אנו נותנים במה לכל מתכון. כך אפשר לבחור במה שהכי מתאים לך.
בכל מקרה, אם יש לך מתכון שתרצה לשתף עם כולנו, נשמח מאוד!!